En portada

Fins a l'11 de setembre es poden presentar poemes musicats al certamen

Lluís Llach obre la convocatòria pel X Terra i Cultura

Un any més s'obre la convocatória d'aquest certamen al que, fins al 11 de setembre del 2017, s'hi poden poden presentar cançons amb música original basada en un poema en llengua catalana.

25 anys sense Joan Fuster

Va ser un dels intel·lectuals amb més vincles amb la Cançó

  Joan Fuster és un dels intel·lectuals contemporanis més influents en el pensament catalanista. Tot i que és conegut principalment pels seus escrits assagístics, la seva obra és abundant i polièdrica i també abasta la poesia. Alguns cantants han musicat els seus versos.

Mireia Vives i Borja Penalba guanyen el IX Terra i Cultura

El duet s'ha endut el premi Miquel Martí i Pol per a la musicació del poema "Si no fores (no amb mi)" de Roc Casagran

La musicació de Mireia Vives i Borja Penalba del poema "Si no fores (no amb mi)" de Roc Casagran ha estat la guardonada del IX Terra i Cultura, un certamen que impulsa el Celler Vall-Llach. El reconeixement està dotat de 5.000 euros i una obra de l'escultor Josep Bofill.

Max Villavecchia: "És una alegria que algú reconegui la meva primera musicació de poema"

"Vindrà la mort" és un dels cinc poemes musicats finalistes al IX Certamen Terra i Cultura

Magnus Luna és un trio format per Anna Ferrer (veu), Max Villavecchia (piano i teclat) i Javi Garrabella (baix i electrònica). A "Vindrà la mort", però, intervenen com a intèrprets Ferrer i Villavecchia, també a la composició que ha estat escollida finalista al Premi Miquel Martí i Pol a millor musicació d'aquest poema de Joan Vinyoli.

Guiem Soldevila: "Em va seduir la mateixa musicalitat del poema"

"Dóna'm la mà" és un dels cinc poemes musicats finalistes al IX Certamen Terra i Cultura

Guiem Soldevila és finalista musicant el famós poema de Joan Salvat-Papasseit amb l'aire introspectiu del seu primer disc, Nura (Blau, 2011). Amb aquest nou poema musicat és el tercer cop que queda finalista al Premi Miquel Martí i Pol. Tanmateix ho fa en un moment en què prepara un disc amb més lletres pròpies que d'altres, i que apareixerà la tardor del 2017.

Borja Penalba: "He arribat a un grau més en el meu camí de compositor"

"Si no fores (no amb mi)" de Roc Casagran és un dels cinc finalistes al IX Certamen Terra i Cultura

La cançó "Si no fores (no amb mi)" cantada per Mireia Vives i tocada i composta per Borja Penalba pertany a la novel·la L'amor fora de mapa (Sembra Llibres, 2016) de Roc Casagran, que inclou 14 poemes, dos dels quals ("La solitud" i "Post coitum tristesse") ja havien estat treballats prèviament entre escriptor i músic en una relació artística llunyana.

Ona Nua: "Musicar poemes és com un joc, és divertit"

La musicació de "La collita" de Vicent Andrés Estellés és una de les cinc finalistes al IX Certamen Terra i Cultura

"Llàgrimes" és la cançó que es basa en el poema "La collita" de Vicent Andrés Estellés musicat per Ona Nua, projecte artístic del cantautor valencià Josep Pérez. La cançó està inclosa al disc Un gat i l'home al seu costat, editat enguany per Mésdemil. 

Marta Elka: "Cada vegada més poemes formen part del meu repertori"

"Ales útils", de Miquel Àngel Lladó Ribas, és un dels cinc finalistes al IX Certamen Terra i Cultura

"Ales útils" és un dels tres poemes musicats i cantats per la mallorquina Marta Elka al disc col·lectiu L'inquilí de gel (Blau, 2016), sobre el poemari homònim de Miquel Àngel Lladó Ribas. El llibre ja va guanyar el XV Premi de Poesia Guillem Colom i Ferrà (2002), i el treball versa sobre la relació d'un pare amb el seu fill autista.

Finalistes del Terra i Cultura 2016

Borja Penalba i Mireia Vives, Guiem Soldevila, Magnus Luna, Marta Elka i Ona Nua, els autors dels millors poemes musicats del Premi Miquel Martí i Pol

El jurat del certamen Terra i Cultura 2016, impulsat pel Celler Vall Llach, anuncia les cinc propostes finalistes del IX Premi Miquel Martí i Pol. Enguany han arribat a la darrera fase les adaptacions musicals dels poemes de Roc Casagran, Vicent Andrés Estellés, Joan Vinyoli, Joan Salvat-Papasseit i Miquel Àngel Lladó Ribas.
 

Els 20 seleccionats per al Terra i Cultura

Lluís Llach ha escollit quins poemes musicats competiran al certamen

El certamen Terra i Cultura 2016, impulsat pel Celler Vall Llach, anuncia les 20 propostes preseleccionades que optaran al IX Premi Miquel Martí i Pol. Enguany han arribat a la penúltima fase poemes de Maria Mercè Marçal, Vicent Andrés Estellés, Montserrat Abelló i Ramon Llull, entre altres.
Pàgina 1 de 9
 Següent >
Amb el suport de: