Gemma Humet, Ian i Rusó Sala, Return to Roots, Crisix, Els Pets, Micahel Nyman, Els Catarres, Los Zigarros, Burning i The Harlock

 
Enderrock va presentar el tribut al disc Qualsevol pot sortir el sol de Sisa a la seu de la SGAE el dia 7 de novembre. La música la van posar Gemma Humet (1) acompanyada per la guitarra de Pau Figueres i els germans Ian i Rusó Sala (2).

Vint anys després d'haver parit una bestiesa de disc, el Roots (Roadrunner, 1996), els germans Igor i Max Cavalera de Sepultura van tornar a unir esforços per recuperar aquelles cançons sota el nom de Return To Roots (3), que va arribar a la sala gran del Razzmatazz el 8 de novembre. Com a teloners van actuar els catalans Crisix (4), que van aprofitar l'ocasió per oferir un concert demolidor.

El sisè aniversari del diari Ara va ser l'oportunitat per veure un dels poquíssims directes que aquest any han ofert Els Pets (5). El concert el van realitzar al Palau de la Música la nit del 9 de novembre.

L'endemà al mateix Palau de la Música el Festival de Jazz de Barcelona va actuar el pianista Michael Nyman (6), que va fer una repassada a peces més recongudes que ha compost per a bandes sonores. Poc després ens vam acostar fins a la sala Sidecar, on Els Catarres (7) encetaven la seva gira per sales de Barcelona anomenada L'últim adéu.

Nit de rock'n'roll sense additius, conservants ni colorants a la sala Salamandra de l'Hospitalet de Llobregat la nit de l'11 de novembre. Allà van tocar els novells Loz Zigarros (8) i tota una institució del rock madrileny, els incombustibles Burning (9).

El dia 12 de desembre hi havia una nova parada a la gira d'Els Catarres, aquesta vegada a la sala Apolo, plena com un ou. Una mica més tard i a la sala Almo2bar de Gràcia, The Harlock (10) presentaven les cançons de Love Sex Hate (Gatete Glotón, 2016). El seu líder, Toni Harlock, va assegurar que s'afaitaria el cap si aconseguien omplir la sala. Després de l'èxit del concert al cantant i guitarrista no li va quedar més remei que rapar-se la closca en directe.