Es publica el sisè treball d'estudi del cantautor, 'La vida en un sospir'

El retorn més ballable de Miquel Abras

L'empordanès Miquel Abras es manté fidel a la seva cita de treure un disc cada dos anys, i enguany torna amb La vida en un sospir (Música Global, 2017), després del darrer Per amor a l'art (Música Global, 2014). Avui publica aquest sisè disc, que defineix com "el més canyer i ballable de tots".
Text: Marta Dalmau. Fotos: Marta Pich
Una carrera que va engegar fa més d'una dècada amb Entre mil vidres trencats (Música Global, 2006) ha portat el cantautor Miquel Abras fins al madur sisè àlbum La vida en un sospir (Música Global, 2017).

El disc és una oda "a la vida", segons Abras: "En un suspir passem de ser-hi a no ser-hi; d'una presència física, que somriu, fa riure els altres, consola, acompanya i juga, a ser un simple record. Tot el que has viscut s'acaba en l'últim sospir, tots vivim una història de la qual des del primer dia sabem el final. És un carpe diem: recorda que has de morir, viu!".Després de sis treballs sembla que Miquel Abras s'ha deixat anar una mica i presenta ara un disc amb només una balada i on trobem cançons com "Enviats especials", amb una part musical molt festiva que pot recordar tonades d'Els Catarres. També hi destaquen estils fins ara totalment desconeguts a les cançons de l'artista, com ara el soul. 

La producció ha estat a càrrec de l'empordanès Carlus Ramió, a qui Abras considera un pes clau en la seva carrera, i amb qui ja ha treballat els cinc àlbums anteriors. A més, a La vida en un sospir (Música Global, 2017) hi col·laboren Toni Molina (The Gruixut's, Xebi SF, Mazoni) a les bateries i percussions, Gabriel Vintró al violí i la cantant Glòria Pérez (Yes the Music!) a les veus. 

Sabrem si el públic està d'acord que és el disc més ballable el dia del concert de presentació, el dissabte 8 d'abril a les 21 h al Teatre Municipal de Girona en el marc del festival Strenes.