La cançó "Clorofil·la", amb Pau Debon d'Antònia Font, és un avançament del primer àlbum del duet mallorquí, titulat '#Milestones'

L'aroma de Donallop

El duet mallorquí Donallop es va formar l'any 2009 amb la intenció de passar bones estones tocant en directe. No obstant això, quatre anys més tard van treure l'EP 'Veus que vius' (autoeditat, 2013), amb tan bona rebuda que van viatjar arreu d'Europa per presentar-lo. Aquesta tardor presentaran el seu primer àlbum, '#Milestones' (Sonoteque, 2014). És el resultat de mil estones dedicades a la seva passió i professió a càrrec de Joana Pol i Pere Bestard, dos joves de la Mallorca vitivinícola i septentrional que traslladen a l’escenari la força i potència d’una vida dedicada a la música. A EDR n'estrenem un avançament, "Clorofil·la", enregistrat amb la col·laboració de l'excantant d'Antònia Font, Pau Debon.
Redacció: Andrea Romanos Foto: Claudia Comparini


"Amb #Milestones teníem ganes de fer un pas important en la nostra música, millorar el nostre so en l'aspecte tècnic, i donar pas a les nostres inquietuds amb noves cançons", assegura el cantant i guitarrista Pere Bestard. Si 
el seu primer EP, Veus que vius, va ser una mirada enrere en què Donallop es mostraven agraïts pel fet d’estar vius i poder fer música, el seu primer llarga durada és fruit de la maduresa, on el duet fa una mirada cap a l’interior.

Tot i que l'essència és la mateixa que sempre els ha caracteritzat, a
#Milestones han buscat algunes innovacions estilístiques: "El tractament minimalista segueix sent una constant en el disc, però ara s'hi han sumat nous elements i s'han canviat colors i textures. Contiuem sent només dos, i en la majoria de cançons els protagonistes som guitarra, piano i dues veus. L'evolució es nota quan canviem el tecladet Casiotone i la guitarra espanyola per pianos de cua, guitarres elèctriques o acústiques i percussions electròniques, a més d'algunes col·laboracions. Hem donat pas a l'experimentació i també hem virat, de manera natural, cap a un so pop amb clarobscurs", assenyala Bestard.

"Els últims d
os anys hem redescobert el pop independent fet a Catalunya i també a Mallorca", diu el guitarrista. El músic cita com a referents The New Raemon, El Petit de Cal Eril, Maria Coma o els mallorquins Miquel Serra, Roig, Joan Miquel Oliver i també Antònia Font. De l'escena internacional, no perden de vista el "fora de sèrie" Sufjan Stevens, Damien Rice o el més clàssic David Bowie. I també hi ha una dada curiosa: "Un referent clau perquè Donallop hagi pogut avançar en el vessant emocional i creatiu és sens dubte Alejandro Jodorowsky i els seus estudis sobre psicomàgia".

La clorofil·la galàctica
Donallop són grans admiradors dels ja dissolts Antònia Font –"
fins al punt que els seus vuit o nou discos són el millor manual que existeix per conèixer Mallorca, més que Ramon Llull"–, i per aquest motiu a "Clorofil·la" han convidat el seu antic cantant Pau Debon. És la cançó que serveix com a tastet del nou àlbum: "El disc serà la millor targeta de presentació de Donallop. Encara no hem arribat al que cerquem, sinó que és una primera estació, el començament d'una etapa que plasma el moment actual. Esperem que ens doni la possibilitat d'actuar a més llocs, a nous espais i a nous països".