EDR : Si vols conèixer la basca Maren, aquest és un bon lloc

Dissabte 16 d'abril se celebra la sisena edició del dia de les botigues de discos

Les coordenades del Record Store Day

Aquesta setmana se celebra la jornada festiva i de reivinidació de les botigues de discos, el Record Store Day. És una jornada per a melòmans carregada de sorpreses i actes únics. A EDR hem recopilat tota la informació detallada perquè us pogueu organitzar el dia: el material inèdit que s'hi publicarà, els establiments que hi participen i les propostes per gaudir de música en directe durant la jornada.
Text: Redacció. Fotos: Arxiu EDR
L'any 2007 es va crear als Estats Units el Record Store Day, i el 16 d'abril se celebrarà la sisena edició d'aquesta jornada a Catalunya. Enguany es prepara així:

Música exclusiva i edicions especials
Hi ha músics que aprofiten el Record Store Day per publicar nou material o redimensionar el ja existent. Dr. Calypso editaran Rarities (Buenritmo), que firmaran a la cerveseria El Drapaire (c. de les Sitges, 11, Barcelona); Skatalà trauran l'àlbum Borinot Borinot (BCore / Daily Records), i els segells Ponent Roots i Grans Records presentaran un un 7" amb dues cançons de Fermin Muguruza, "Dub manifest" i "La línea del frente". Per la seva banda, Standstill reeditarà en format de vinil els discos The Tide i Standstill (BCore), i el senzill compartit de Xavier Baró i Renaldo & Clara sortirà editat conjuntament per BankRobber i Grans Records.En viu

A banda del material inèdit, alguns músics aprofitaran el Record Store Day per actuar a les botigues de discos de Barcelona i Lleida.

Al bell mig del carrer dels Tallers de la capital catalana, entre Discos Revólver i Revólver Records, la música anirà a càrrec de Black Islands, els llatinoamericans Che Sudaka, el valencià Ramírez Exposure i els curiosos The Zephyr Bones, que es guanyaven la vida tocant durant el trajecte de tren Barcelona – Sant Vicenç de Calders. 

La festa a Decibel Discos (c. d'en Groc, 3) començarà a les 12 del migdia de la mà del duet Laura Milazzo i Ivan Hinojosa, seguits del valencià Ramírez Exposure, que haurà fet doblet, després d'actuar a Revólver Records, i Variclap. A La Botiga del Primavera (c. dels Ases, 1) l'osonenca Joana Serrat serà la primera d'actuar, i li agafaran el relleu Hazte Lapón, About Leaving, Flamaradas, Marion Harper i Hans Laguna.

A la botiga del segell BCore al barri de Gràcia (c. de Montmany, 26) els artistes de la casa hi faran sessions de DJ. Al matí Cala Vento hi actuarà en acústic, i després hi punxaran Skatalà DJsPower Burkas i Standstill DJs. Encara a la vila, a la botiga Surco (Travessera de Gràcia, 144) actuaran fins a nou artistes a partir del migdia: Invisible Harvey, The Crab ApplesThe Lazy Lies, Antidj Mandarina, Emma Youth, Xebi SF, Santi Campos, Núria Graham i Betty Belle. La tríada gracienca la tancarà Disco 100 (c. de l'Escorial, 33) amb la música en directe pop, soul i cançó d'autor a càrrec de Wax & Boggie, Alma de Boquerón, La Tresca i La Verdesca, Gemma Humet, Joan Rovira, Judit Nedderman i Leila.

Coet celebraran el Record Store Day en botigues poc habituals. El pop-rock dels guanyadors del Premi Èxit del Sona 9 2015 ressonarà a les 11 h del matí a l'establiment d'instruments Fanatic Guitars (c. de la Diputació, 282), dues hores més tard a la botiga de tatuatges Aloha Tattoos (ptge. del Crèdit, 8), i al bar La Clandestina (c. de Còrsega, 611) a l'hora de dinar, a les 14.30 h.
 
La capital de Ponent s'uneix a la festa gràcies a la botiga Grans Records, situada al centre històric de la ciutat (c. de la Palma, 11). A partir de les 11 h i fins a les 20 h hi desfilaran tres grups locals: el reggae de Koers, la psicodèlia de Foo i la unió inèdita de Xavier Baró i Renaldo & Clara.
 
Les grans protagonistes del Record Store Day
Les botigues de discos catalanes que participen aquest any al Record Store Day són: Apolo Store, BCore Disc, Daily Records, Decibel Discos, Disco100, Discos Paradiso, Discos Revolver, La Botiga del Primavera Sound, Pentagram Music Store, Revólver Records, Surco Barcelona, Wah Wah Records Supersonic Sounds, Discos Rocknella (Cornellà de Llobregat), Discos Quim (Figueres), Moby Disk Records (Girona), Shiva Music (Tarragona), Topdisc (Tortosa) i Grans Records (Lleida).