Els Amics de les Arts, premiats pel DVD 'Tenim dret a fer l'animal'

Obrint Pas, guardonats pel millor directe

La gira de comiat dels valencians Obrint Pas –després de dues dècades de trajectòria– ha estat premiada per la votació popular amb el Premi Enderrock al millor directe de l'any. El clip "Bicicletes" dels barcelonins Blaumut, el DVD musical en directe d'Els Amics de les Arts i la sala Stroika de Manresa també han rebut el reconeixement del públic.
text: Elisenda Soriguera. Fotos: Arxiu Enderrock
Obrint Pas s'acomiadaran el 5 i 6 de març de Barcelona, el 16 d'abril de les Illes Balears, i el 23 i 24 de maig ho faran a casa seva, a València. Durant el 2013 la gira de comiat els va dur arreu dels Països Catalans amb els darrers concerts tant en format elèctric com en acústic. El públic ha reconegut la seva tasca i l'emotivitat del comiat atorgant-los el Premi Enderrock per votació popular al millor directe de l'any. El cantant Xavi Sarrià fa una valoració de tot plegat: "Ha estat un any molt especial. Els concerts s'han viscut amb una gran emoció. Hem sentit el seguiment de moltíssima gent que ens ha acompanyat durant tants anys, que ens han donat un plus diferent, i això s'ha reflectit en la manera de tocar i de gaudir-ne al màxim. Estem molt contents".Queden poques setmanes per a la publicació del nou disc d'Els Amics de les Arts, Només d'entrar hi ha sempre el dinosaure (DiscMedi, 2014). Abans, però, recolliran un altre Premi Enderrock atorgat pel públic, en aquest cas al millor DVD musical, per Tenim dret a fer l'animal - En directe (DiscMedi, 2013). "Ens fa molta il·lusió rebre aquest guardó. Per nosaltres sempre ha estat molt important deixar un llegat visual de cada gira, i aquesta vegada vam tenir la gran sort de fer-ho publicant un CD+DVD en directe. Volem donar les gràcies a Mediapro i DiscMedi, així com a Ferran Conangla per la seva inestimable ajuda, i a tots els nostres fidels seguidors per haver-lo escollit", ha declarat la banda.

 
Blaumut també tornarà a ser a Girona. L'any passat va recollir el guardó a la millor cançó per "Pa amb oli i sal", i aquesta vegada ho farà per rebre el Premi Enderrock 2014 al millor videoclip, per "Bicicletes", cançó inclosa al seu primer i exitós disc, El turista (Picap, 2012). 
Finalment, la sala Stroika de Manresa recollirà el premi a la millor sala de concerts, que l'any passat es va endur La Mirona de Salt.