EDR : Homes Llúdriga anuncien l'adeu

Kepa Junkera i Chango Spasiuk, Carles Belda i Sanjosex, i Aspencat en acústic amb una orquestra actuaran a la 19a edició

Els matrimonis sorprenents de
la Fira Mediterrània

La dinovena edició de la Fira Mediterrània se celebrarà del 6 al 9 d'octubre a Manresa. Amb la cultura popular i les músiques del món com a bandera, la cita de tardor ha avançat els primers confirmats, i bona part són matrimonis sorprenents, tal com els ha batejat l'organització: el toc d'inici de Kepa Junkera i Chango Spasiuk, Aspencat amb l'Orquestra Camerata Bacasis, i el projecte guanyador del Premi Teresa Rebull Càntut, de Sanjosex i Carles Belda, entre altres.
Text: Redacció. Fotos: Arxiu EDR
L'espectacle inaugural de la Fira Mediterrània estrenarà de manera mundial la unió dos dels millors acordionistes del panorama actual: el basc Kepa Junkera i l'argentí Chango Spasiuk presentaran l'espectacle Mar de fuelles, coproduït per la Fira. El projecte uneix la tradició de la trikitixa d'Euskadi i el chamamé de l'Amèrica del Sud.  

La dinovena edició portarà el que han batejat com a "matrimonis sorprenents", és a dir, creacions d'allò més creatives entre músics i gèneres diversos: la fusió combativa dels valencians Aspencat en la seva versió més acústica al costat de l'orquestra de corda Camerata Bacasis; la multitudinària formació de percussió Coetus amb el cantaor Carles Dénia presentant un repertori conjunt que també es materialitzarà en un futur disc, i per la seva banda, els guanyadors del Premi Teresa Rebull, Carles Belda i Sanjosex, que donaran a conèixer el projecte guardonat Càntut, una mirada contemporània a les cançons que cantaven els nostres avis. Mayte Martín tornarà a la Fira i enguany hi presentarà A flamenco por testigo, acompanyada per una banda de músics on destaca el guitarrista Pau Figueres. La cantant d'Albacete Rozalén presentarà nou disc a Manresa, mentre que la formació balcànica Fanfare Ciocarlia celebrarà vint anys. 

A la Fira la música tindrà sinergies amb altres disciplines artístiques. És el cas del primer projecte escènic d'Enric Montefusco (excantant de Standstill): Tata mala. El músic fusionarà l'avantguarda amb la cultura popular en un nou col·lectiu inèdit i inusual: el grup de teatre-dansa Los Corderos i l'actriu i ballarina Sònia Gòmez amb els Falcons de Barcelona, entre d'altres.