EDR : L'autocrítica complicada de Spxxn P

Des de l'objectiu

Molly Hatchet, Núria Graham, Namina, Ebri Knight, Trau + Lluís Gavaldà i Th' Booty Hunters

 
Text i fotos: Xavier Mercadé
La setmana nadalenca la vam iniciar amb el southern rock dels nord-americans Molly Hatchet (1) a la sala Razzmatazz II el dilluns 19 de desembre. Tot i que gairebé no hi queden membres de la formació original, van saber mantenir viva la flama i oferir un concert amarat de nostàlgia.

Núria Graham
(2) es va acomiadar de la gira de presentació del seu segon disc, Bird Eyes (El Segell del Primavera, 2015), a El Molino (Barcelona) dins la programació del Festival del Mil·lenni el passat 21 de desembre. I no gaire lluny d'allà la cantant catalana d'origen brasiler Namina (3) va presentar les cançons d'Ígnia (Microscopi, 2016) a un selecte grup d'espectadors a la sala La [2].

Amb el seu folk-rock combatiu, compromès i festiu, Ebri Knight (4) van aplegar a l'escenari de la sala Apolo en el concert L'Última Espurna músics de Brams, Aspencat, El Veïnat, Obrint Pas, Meritxell Gené, Borja Penalba, Mire Vives, Talco, Boikot, Eina/Inadaptats, Roba Estesa David Fernàndez, entre d'altres. Tota una fita aconseguida a base de feina de formiga, d'escenari en escenari, i fent amics allà on han anat a tocar.

La vigília de Nadal va servir per acomiadar una nova temporada del Bonet de Cançons a El Born CCM (Barcelona) amb l'actuació conjunta de TrauLluís Gavalda (5), cantant d'Els Pets. Junts van ensenyar als més menuts cançons i històries sobre els Beatles, Kinks, Birds o Rolling Stones, a més de temes del seu propi repertori.

Qui ha dit que la nit de Nadal només s'ha de menjar torró, barallar-se amb els cunyats i cantar nadales? Th' Booty Hunters (6) ja fa uns anys que cada 25 de desembre celebren la seva particular Missa del Porc a base de bluegrass, hillbilly, rock'n'roll i música greixosa i empantanegada regada amb generoses dosis d'alcohol de tota mena de graduació.