El IV Festival Circ Cric se celebra del 5 d'abril al 13 de juliol

Els pallassos
també fan música

"Jo no veig Albert Pla com un músic, sinó com un pallasso que canta", assegura Jaume Mateu –més conegut com a Tortell Poltrona–, responsable de la programació musical de la quarta edició del Festival Circ Cric, que se celebrarà del 5 d'abril al 13 de juliol a Santa Maria de Palautordera (el Vallès Oriental). Albert Pla serà el primer protagonista d'un certamen que programarà activitats de circ, música i teatre al peu del Parc Natural del Montseny. També actuaran sota la vela del circ Pepino Pascual, La Troba Kung-Fú i Mandanga
text: Elisenda Soriguera. Fotos: Arxiu Enderrock Fotos: Xavier Mercadé i Juan Miguel Morales
Antònia Font, Els Amics de les Arts, Joan Colomo, Pi de la Serra, Mishima, Very Pomelo, Paul Fuster, Mazoni, Sidonie... Tots aquests artistes ja han actuat en aquest festival tan especial. I enguany el 5 d'abril s'inagura el IV Festival Circ Cric amb Albert Pla, que ja hi va actuar a l'edició del 2011. Ho farà acompanyat del guitarrista Diego Cortés per oferir un recorregut per les seves cançons tràgiques i delirants, quotidianes i sorprenents, crues i surrealistes.

Un altre dels protagonistes del cartell musical serà Pepino Pascual. Acostumats a veure'l en directe acompanyant Albert Pla, La Troba Kung-Fú o Pascal Comelade, el festival presenta l'espectacle en solitari d'un músic carregat d'instruments: Souvenir orquestra (divendres 25 d'abril). 

Els vallesans La Troba Kung-Fú –que sempre visiten el 'Circ del Bosc' quan s'acosta el solstici d'estiu– actuaran el divendres 20 de juny al Montseny per oferir un xou ben especial. Aquesta vegada fusionaran les cançons amb les actuacions de circ en un compendi entre el seu darrer disc, Santalegria (Chesapik, 2014), el pallasso Tortell Poltrona i els acròbates del Circ Los. El casament escènic de la rúmbia i els funambulismes es convertirà en una patxanga il·lusionista única.

La cloenda musical del Festival Circ Cric serà a càrrec del ball de Mandanga, una formació del Baix Montseny nascuda el 2010, amb un repertori de música llatina carregat d'energia.
 
 
L'eix central del IV Festival Circ Cric el constituiran les formes clàssiques i modernes del circ. En aquest sentit, en l'àmbit artístic destacarà el retorn del Festival Internacional de Pallasses, que des de fa cinc anys s'havia deixat de celebrar, a més del nou espectacle del Circ Cric titulat Bemoll sostingut, les Fires d'Espectacles i Activitats de Circ i l'espectacle Violeta, organitzat entre el col·lectiu La Persiana i el grup Venancio y los Jóvenes de Antaño.