EDR : Ferran Palau: «La música ha d'anar al mateix ritme que la societat»

Els Premis Talent pretenen contribuir a millorar la imatge, el relat i la memòria de la marca Barcelona i Catalunya

Catfolkin: "És una alegria molt gran haver guanyat el Premi Talent Cançó"

Barcelona és el punt de trobada dels vallesans Catfolkin, i també el seu espai de referència. La formació s’ha endut 2.500 euros pel tema “La nostra Barcelona”, guardonat amb el I Premi Talent Cançó 2017, instaurat per millorar la imatge, el relat i la memòria de la marca Barcelona i Catalunya. El premi, impulsat per l’empresa Emprèn E2 i Enderrock, inclou la gravació i edició de la cançó amb una producció professional i un clip, que s’ha rodat a les restes de les muralles de Barcelona amb la col·laboració del grup de recreació històrica La Coronela.
Text: Marcel Pujols. Fotos: Eduard Tomàs
Què suposa per al grup haver guanyat aquests Premis? Què fareu amb els diners?
Per a Catfolkin és una alegria molt gran haver guanyat aquest concurs! Els calés els invertirem en el nostre proper disc i també a pagar els tiquets d'aparcament del dia de la presentació a Luz de Gas. Aquella zona és horrible per aparcar!Quan comença la vostra trajectòria com a banda fins a arribar als Premis Talent?
La banda com a tal fa dos anys que funciona. Tots els membres portàvem anys tocant el nostre instrument en altres formacions, i un bon dia ens vam ajuntar per crear Catfolkin, un projecte festiu, on poguéssim fusionar olk i rock amb lletres que parlessin de Catalunya, la seva història, les seves llegendes, el seu patrimoni, etc. Vam veure que els Premis Talent buscaven una cançó que parlés de Barcelona, i nosaltres en teníem una. Ha resultat ser la guanyadora.
 
Quin paper juga la ciutat de Barcelona en la banda? És el lloc on soleu assajar, on us vau conèixer, on teniu més concerts?
Barcelona és la ciutat on assagem. Som del Vallès (i orgullosos!) però per logística interna de la banda, perquè som set persones, ens va bé assajar a la ciutat. Arran de les altres formacions d'on veníem hem acabat sent els integrants que ara som. Alguns ens coneixem des de fa més de deu anys, i la resta és com si també perquè ens avenim molt bé, som com una família. Els propers concerts són el 13 de maig a Santa Eulàlia de Ronçana i el 3 de juny al primer Correllengua de Montmeló. Però en tenim molts més: els podeu mirar i trobar-ne informació al nostre web.

Quins són els vostres plans de futur immediats i a més llarg termini?
Ara mateix estem immersos en la gira Salut i Ratafia Tour i ja estem component temes per al segon disc, que esperem gravar a final d'aquest any. A llarg termini volem continuar fent això que tant ens agrada, que és fer la nostra música, i portar-la a tot arreu. Treballem força cada dia per millorar i perquè tothom que escolti el nostre folk-rock festiu el vulgui saltar, cantar i ballar amb nosaltres.