Avançament del seu primer llarga durada, 'Animalànima'

L'esperit viu
de Bonobos

El grup osonenc de fusió Bonobos publicarà el seu debut el  21 d'abril amb el disc 'Animalànima' (RGB Suports, 2014), tot i que ja es van donar a conèixer amb l'EP From Centelles to the World (autoeditat, 2012) amb el lema 'Viu-la, que la vida viu en l'ara'. La banda predica el que ha batejat com una 'patxanga carinyosa' entre el funk, el reggae i el pop. El disc es podrà descarregar gratuïtament des del seu web, i per no fer tan llarga l'espera a EDR estrenem una de les cançons, "Barcelona".
text: Sandra Tello. Fotos: arxiu enderrock
La superbanda festiva Bonobos arriba amb força aquesta primavera amb el llançament del seu primer àlbum, Animalànima: "Volíem un disc conceptual, perquè al capdavall el que acaba sent social són les històries que expliques i que la gent et conegui a tu i el que vols transmetre", diu el cantant Jordi Ginesta. El grup està format per set joves que van decidir enfocar la vida amb optimisme i vehicular-ho a través de la música.

Des del principi els centellencs Bonobos van optar per fer "una cançó positiva i una apologia al carpe diem. L'ara és una cosa molt potent que compartim amb la gent de la nostra generació, i de fet amb tothom. El present és un patrimoni que compartim tots, mentre que el futur és patrimoni dels qui creiem en l'ara". D'aquí neix "La vida", cançó inclosa a la seva maqueta i que els va dur a tocar arreu de Catalunya.

Tot i seguir cantant al present, a Animalànima fan un pas més: "No hem exigit res, perquè potser és una mica pedant. Diem que s'ha de viure en l'ara, però des de l'acció constant. Volem que el nostre discurs construeixi, i la música és una bona eina per difrondre-ho", assegura el cantant. La banda destil·la energia i tendresa a parts iguals, i d'aquí neix el concepte per definir-se com a 'patxanga carinyosa'.El disc inclou 14 cançons alegres i vitalistes, marcades pel compromís social del grup de Centelles. Osona viu una veritable efervescència musical i Bonobos ho reflecteix amb diverses col·laboracions a Animalànima, entre les quals Roser Cruells (Els Catarres) i The Sey Sisters. "Hi ha una xarxa molt maca, tots aprenem de tots i al cap i a la fi és una retroalimentació." A més, l'àlbum inclou com a bonus extra la versió conjunta que van gravar l'any passat del senzill "La vida".El dilluns 21 d'abril sortirà a la llum el debut de la banda, i en exclusiva a EDR avancem la cançó "Barcelona", ciutat amb la qual tenen una connexió especial. "Som gent de poble i realment n’estem molt orgullosos. Som el que fem, i també som els paisatges que ens han vist créixer. Barcelona és una ciutat que ens ha acollit en una etapa concreta de la vida, hem pogut emancipar-nos i viure les primeres experiències sols lluny de casa. A més n’estem una mica enamorats, Barcelona és una noia guapa vesteixi el que vesteixi."

El toc d'inici de la gira de presentació d'
Animalànima serà el dimecres 30 d'abril a la sala Pasternak de Vic, i uns dies més tard, el divendres 2 de maig, actuaran a Sant Joan de les Abadesses en la primera edició del festival Clownia.