EDR : El cartell complet del Cruïlla 2018

Jack White, The Roots i Justice, entre altres, se sumen a l'eclèctic cartell del festival d'estiu

El cartell complet del Cruïlla 2018

El festival Cruïlla, que tindrà lloc el cap de setmana del 12 al 14 de juliol, és la cita més eclèctica de l'estiu barceloní. Amb grups i músics per a tots els gustos, avui ha presentat el gruix de la programació, que ajuntarà sobre els escenaris bandes internacionals amb els principals reclams de la música feta a casa. Per primer cop, l'Aquelarre de Cervera –la festa del foc i la música– hi tindrà un paper destacat.
Text: Andrea Romanos. Foto: Xavier Mercadé


Les principals apostes del festival seran el grup peruà We The Lion, l'artista de Manchester Bugzy Malone, la banda americana The Last International, el conegut ex-Talking Head David Byrne, els francesos Justice, el músic brasiler Gilberto Gil & Amigos, un dels millors grups de tradició negra com és The Roots i la mitja taronja de White Stripes, Jack White.

Cares reconeixibles i vells coneguts com Jessie Ware, LP, Ben Howard, Damian Marley i Chase & Status, OrbitalKygo, Bomba EstéreoN.E.R.D. i Prophets of Rage també són a la part alta de la programació, a més de quatre plats locals ben forts: les artistes vigatanes Joana Serrat Núria Graham, a més de The New Raemon i Mi Capitán.

Blaumut, Elefantes, Joan Dausà, La Pegatina i Els Catarres des de Catalunya i Belako, La M.O.D.A, Lory Meyers o Izal per part de la resta de l'Estat espanyol són altres bandes que també s'han sumat a la programació. El toc d'autor de la programació arribarà de part de l'artista africana Fatoumata Diawara, la francesa Camille, el bluesman Seasick Steve, els colombians Bomba Estéreo, Soja i Gilberto Gil & Amigos. Encara quedaran algunes sorpreses per anunciar, que se sabran d'aquí a uns mesos.

La festa del foc i la disbauxa
La popular festa de l'Aquelarre de Cervera, que se celebra a la capital de la Segarra des de fa quatre dècades, es presentarà enguany al Festival Cruïlla. L'espectacle de foc i música tindrà lloc el divendres 13 de juliol i durarà un quart d’hora. L'acció de l’Aquelarre al Cruïlla serà la més important que s'haurà fet mai respecte a la difusió de l’espectacle més enllà de Cervera, i neix de la voluntat de la Paeria de difondre la festa a tot el territori i internacionalitzar els valors i la singularitat d'un corpus festiu que forma part de la identitat popular catalana.

Canvi de dia
Una de les novetats d'enguany serà eliminar la jornada del diumenge, principalment destinada al públic familiar, ja que el festival aposta per obrir les portes a totes les edats les mateixes nits de divendres i dissabte. Aquest dia quedarà substituït per l'obertura de portes la nit de dijous, en què actuaran tres artistes.