El duet barceloní publica el segon disc, 'Fam'

La crida de Vàlius

Després d'haver aterrat a l'escena del pop-punk 'underground' amb el debut 'Escola' (The Indian Runners, 2013), el duet format per Gerard Segura (veu i guitarra) i Pol Serrahima (veu i bateria) presenta un segon treball igual de contundent, 'Fam' (The Indian Runners, 2014). L'aposta dels barcelonins Vàlius d'entrada pot semblar minimalista, però no passen desapercebuts, amb microhimnes cantats a crits.
Text: Sandra Tello. Fotos: Juan Miguel Morales


El ritme frenètic de Vàlius, marca de la casa, ens brinda un segon llarga durada, Fam (The Indian Runners), tot i que potser alguns encara no hauran paït els crits d'Escola (The Indian Runners, 2013) i de l'EP Rierols (The Indian Runners, 2012). Gravat als estudis Cavall Fort, la banda barcelonina consolida una proposta alternativa facturada amb un estil particular, amb cançons de post-punk i de pop guitarrer que ressonen com mantres alliberadors. A la cançó "Lenin" sentencien que 'el nom no fa la cosa' i sense palla ni grans produccions vesteixen Fam de so enèrgic i impulsiu.

El duet barceloní parla de tot i de res, i aquesta vegada s'aventura a tocar el tema de l'amor en cançons com "Nostre". Si al disc Escola van decidir versionar "Diguem no" de Raimon, al nou àlbum revisiten la banda rockera nord-americana The Replacements amb "Desintoxicació". Aquest divendres Vàlius presentaran el disc en directe a la Casa Orlandai (21 h), en una vetllada on també actuaran Germán Carrascosa y La Alegría del Barrio.