Els 10 concerts més destacats a la 15a Fira de Música al Carrer

Vila-seca inaugura la temporada de festivals

La població tarragonina de Vila-seca celebrarà el cap de setmana del 16 i 17 de maig la quinzena edició de la Fira de Música al Carrer, l'aparador més important de grups emergents que dóna el tret de sortida a la temporada de festivals. Durant dos dies es podrà gaudir de les estrenes d’una quarantena d’artistes que mostraran les principals novetats de l'escena musical dels Països Catalans. A EDR t'ajudem a fer la tria enmig de tantes propostes amb 10 concerts imprescindibles.
Text: Carla Benito. Fotos: Arxiu Enderrock
La Banda Municipal del Polo Norte
Divendres 16 de maig, 21 h. Pati del Fènix.
La banda barcelonina portarà a Vila-seca el seu nou disc, Calor (Discos Flotantes, 2014), enregistrat als estudis de Paco Loco al Puerto de Santa María l'agost de l'any passat. El recull de cançons pop de sonoritat vuitantera té com a carta de presentació el videoclip de la cançó "Bailando mal", on fan una crítica a la situació política europea actual.

Desert
Divendres 16 de maig, 22.45 h. La Mina Cafè-Teatre.
El duet barceloní de pop electrònic format per Cristina Checa i Eloi Caballé s'ha convertit en una de les promeses de l'escena emergent catalana. Ja ha format part del cartell de festivals com el Vallsonora o el Let's Festival.Joana Serrat

Divendres 16 de maig, 23.30 h. Pati del Fènix.
La cantautora vigatana ha estrenat un nou àlbum, Dear Great Canyon (El Segell del Primavera, 2014), carregat de pop-folk sofisticat amb pinzellades de country i jazz. L'ha enregistrat als estudis de Paco Loco a Cadis i ha estat produït per Howard Bilerman (Arcade Fire).

Joan Colomo & La Radiofórmula

Divendres 16 de maig, 02.00 h. Pati del Fènix.
El cantautor punk-folk celoní Joan Colomo presentarà acompanyat de la seva banda un espectacle que promet diversió. Es convertiran en una particular radiofórmula per interpretar versions de temes populars d'artistes com Beyoncé, Mecano, Shakira, Ramones i Lana del Rey, entre altres.

Banjim Banjam
Dissabte 17 de maig, 18 h. Plaça Devoltes.
El músic garriguenc Daniel Portavella (ex-Dusminguet) s'ha endinsat en un projecte en solitari que juga amb diferents elements, des de sintetitzadors fins a instruments construïts per ell mateix. Grans èxists sense sortida (Chesapik, 2014) és una selecció de temes de diferents èpoques, units per la continuïtat i coherència del seu art.

Pau Riba & Pascal Comelade
Dissabte 17 de maig, 19.30 h. Pati del Fénix.

El duet galàctic presentarà Mosques de colors (DiscMedi, 2013), el seu primer projecte en conjunt, amb un repertori irònic i surrealista. Cançons tenen una melodia neta i concreta escrites pel maresmenc Pau Riba, a la veu i guitarra, i composades pel nord-català Pascal Comelade, assegut al piano acústic.

Copa Lotus

Dissabte 17 de maig, 20 h. Plaça Devoltes.
El grup guanyador del Sona 9 2013 avançarà algunes de les cançons que formaran part del seu primer disc, que començarà a gravar a principi de juny als estudis Ultramarinos Costa Brava amb la producció de Ken Stringfellow (The Posies, R.E.M.). Des que es va proclamar vencedor del Sona 9, el quartet de Vilanova i la Geltrú ha tingut l'oportunitat de mostrar el seu folk-rock per terres catalanes amb repertori farcit de qualitat i bon gust melòdic.Extraño Weys
Dissabte 17 de maig, 21 h. Hort del Centre.
El grup de rap experimental, que fusiona jazz i hip-hop, ha publicat el seu primer EP, Variacions en fu-remoll de la 5ª simfonia inèdita de Roger Linn (Say It Loud, 2014). L'ha produït Víktor Pizza i el títol és un homenatge al creador dels primers MPC amb sis temes que modulen atmosferes i estats d'ànim.

Coriolà
Dissabte 17 de maig, 21.45 h. Pati del Fènix.
El grup maresmenc Coriolà, finalista del Sona 9 2013, presenta el seu primer disc, El debut (Warner Music / LAV Records, 2014). Dotze temes de caire surrealista i melodsia intimista que han estat produïts per Miqui Puig als estudis vallesans La Bucbonera.

Lost Fills
Dissabte 17 de maig, 02.45 h. Hort del Centre.
L'inquiet duet mallorquí, format pel músic Pep Toni Ferrer (Oliva Trencada) i el periodista musical Joan Cabot (Forces Elèctriques d'Andorra), estrenen en directe el seu segon disc, Molt bro (The Indian Runners, 2014), carregat d'indie-rock sorollós dels noranta.