Durant la caminada també es pot fer una aturada a l'IES Benlliure (C/ Convent de Carmelites, 113). L'any 1993 a les aules d'aquest institut de Secundària va començar la història d'Obrint Pas, entre una colla d'amics i companys de classe. Un altre centre educatiu on es pot fer parada és l'Escola Pública Pare Català (C/ Pare Alegre, 22), un exemple de lluita molt semblant a la que han batallat sempre Obrint Pas: les famílies d'aquesta escola van lluitar ara fa uns mesos perquè no es perdés una de les línies en català del centre. La decisió s'havia pres arran de la denúncia de quatre pares de l'escola, que demanaven que els seus fills poguessin estudiar en castellà.
El recorregut ha de tenir una aturada indispensable al local Terra (C/ Baró de Sant Petrilló, 9), un centre social al qual sempre han estat vinculats. Aigua de València, un burret o una canya: qualsevol opció és bona per fer un beure reconfortant abans o després del concert. La ruta també us pot dur a passejar pels racons que Obrint Pas va plasmar audiovisualment al clip "La vida sense tu":
En la gravació d'aquest videoclip que van publicar l'octubre del 2011, Obrint Pas van voler fer un homenatge "a totes i tots els que ompliu de coratge els nostres carrers"; una altra València que van mostrar amb l'aparició de molts amics i col·lectius indispensables, però també ensenyant els espais físics. Hi ha imatges del barri del Carme, la plaça de la Mare de Déu, la Llotja, la plaça Redona (espai on està enregistrada la seva actuació), el Cabanyal, Russafa, Benimaclet, les Torres de Serrans, el Palau de la Música, el Cementiri Municipal de València o l'esmentat CEIP Pare Català, a més de l'Octubre Centre de Cultura Contemporània, l'Horta de València, l'Horta d'Alboraia, la Punta i l'Albufera. De fet, l'endemà, diumenge 25, si us voleu recuperar d'un concert que es presenta com a catàrtic, una bona manera és passar pel Cabanyal a fer un vermut i acomiadar-vos de la ciutat vora el mar o fent un arròs a l'Albufera.