Per Xavier Mercadé

Nacho Vegas, Joan Dausà, Adexe & Nau, Elvis & Friends, Enderrock Sona, Seafoam Green i Seward

Text i fotos: Xavier Mercadé.
Nacho Vegas va voler acomiadar la gira Violética a la sala Apolo la nit del 9 de gener. Una sala plena de gom a gom per ser testimonis d'un concert impressionant.

Joan Dausà va acomiadar la gira del disc Ara som gegants (PromoArts, 2018) al Teatre-Auditori els dies 9, 10 i 11 de gener de Sant Cugat amb totes les entrades venudes.

Adexe & Nau són un parell de germans canaris, un producte dirigit al públic preadolescent. Van ensenyar les cartes l'11 de gener al Sant Jordi Club per cortesia del festival Mil·lenni. La teca de després va tenir més suc. Cada any el Club Elvis munta un concert benèfic per celebrar l'aniversari del rei del rock. Un cop més un nodrit cartell d'artistes es van afegir a l'efemèride a la sala Luz de Gas, que va incloure fins i tot una petició de matrimoni en escena.

L'Enderrock Sona va arribar a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm la tarda del 14 de gener amb l'actuació acústica de Suu i la descoberta rockera d'Èxta6. Després ens vam acostar fins la sala Rocksound, on Rootsounds ens oferia la cirereta del pastís del cicle de concerts amb l'actuació de Seafoam Green, una mescla ben feta de country amb música d'arrel irlandesa.

El projecte Seward de l'inesgotable Adriano Galante compleix 10 anys i ho celebra amb 10 concerts consecutius per 10 sales de la ciutat (bé, 9 de Barcelona i 1 de L'Hospitalet). El dia 15 de gener va començar el periple amb la versió més lliure i improvisada del projecte a l'Espai Jove Boca Nord.