El conjunt raper va comunicar a través de les xarxes socials la fi del projecte

Homes Llúdriga anuncien l'adeu

La formació de rap Homes Llúdriga va comunicar el final del seu projecte musical. Ho van fer a través d'una publicació a les xarxes socials, explicant que tancaven l'etapa com a grup per obrir possibilitats a nous camins personals i professionals, també en l'àmbit de la música. 
Text: Helena Martín. Fotos: Alba Pe i Marta Mas.
El trio exposava en el comunicat la dificultat per "carregar amb un projecte musical autogestionat, tenint valors i dignitat, i compatibilitzar-ho amb la resta d’obstacles que la pròpia vida ja implica". Els membres de la banda expliquen el perquè d'aquesta decisió a Enderrock: " Volem donar missatge de positivisme i tranquil·litat, perquè després de tot cicle s'obren noves portes; simplement era el moment de tancar capítol i deixar actuar el destí. 

​"Estem molt orgulloses d'arribar on hem arribat amb els nostres propis mitjans, creiem que hem aconseguit coses de força mèrit sent un grup autogestionat i independent, i estem molt satisfetes amb el llegat que deixem, ja que vam recollir el millor de la música que ens agradava i és molt emocionant veure que deixem petjada en noves fornades d'artistes que ens diuen que els hem servit com a referents. L'esperit llúdriga mai no mor!".
La Llúdriga FAM també ha anunciat que celebrarà un concert de comiat que, molt probablement, tindrà lloc cap al mes de setembre. A més, la formació presentarà en els propers mesos diversos temes amb col·laboracions i informarà sobre els camins musicals que prendran els integrants, que ja estan ultimant els detalls de les seves propostes en solitari.

L'inici del conjunt es troba en la proposta de l'Autèntic Home Llúdriga i Acid Lemon de 2014, que va ampliar les files amb el raper Kovitch, la pintora i directora d'art Sigrid Amores, la fotògrafa Alba Pe i els productors Deps Music i Luc'Easy. En els sis anys de música, la formació ha publicat fins l'EP Rainy night in Vallcarca (autoeditat, 2014), Keep it Llúdriga (autoeditat, 2017), el maxisenzill Dones Llúdriga (autoeditat, 2018) i un llarga durada en físic, Pampallugues (autoeditat, 2019).