Salva Racero, Mia Fuentes i Joan Blau, Gertrudis o Sau, entre els artistes que vesteixen de propostes musicals aquesta diada que cau en ple confinament

Cançons d'un Sant Jordi diferent

Aquest Sant Jordi, els carrers no han pogut presumir de roses, llibres i vestits de flors. La festivitat tradicional catalana ha caigut en plena situació de confinament, i això ha fet que alguns artistes musicals catalans hagin volgut animar la diada des de casa. Us en portem un recull
Text: Redacció. Fotos: Fotograma d
1."Un Sant Jordi diferent"
Salva Racero
 
La cançó ha estat composta per Racero i Xasqui Ten, però la veu la posen entre diversos músics del país com Cesk Freixas, Joan Rovira, Guillem Solé (Buhos), Paula Valls, Manu Guix, Nacho Tarrés (Gossos), Pupil.les, Gemma HumetMiquel Abras o Sara Pi, entre d'altres. El missatge de la cançó té l'objectiu de transmetre energia positiva en aquesta diada confinada que ha adoptat com a lema el "tot anirà bé", tant present entre els nens i nenes que fa més de quaranta dies que no surten de les seves cases. Al videoclip, hi podem veure el fill i la filla de l'autor aportant el seu granet de sorra al projecte "Un Sant Jordi diferent". 



2. "Els dracs busquen l'abril"
Sílvia Pérez Cruz

La cantant palafrugellenca havia de treure aquest mes el nou disc, Farsa (género imposible) (Universal, 2020) i malgrat que el confinament no li ho ha permès, tampoc la deixada inactiva. Avui, per Sant Jordi, ens regala aquest univers de dracs, roses i poemes en forma de cançó. El tema, l'ha compost i escrit ella i l'ha enregistrat aquests dies de confinament. A "Els dracs busquen l'abril" l'acompanya un clip farcit d'imatges de roses de la seva mare Glòria Cruz: "les roses de la Glòria són plenes de petons", canta també la lletra.



3."Compte"
Pelat i Pelut 

El grup de rumba osonenc ret homentage a Jacint Verdaguer per la festivitat del llibre. En un videoclip rodat en el paratge natural de La Damunt, al poble nadiu del poeta, que bé s'allunya de la realitat d'aquesta diada inesperada, Pelat i Pelut compta flors, volves i diamants de primavera. 



4."Dracs d'abril"
Delpuerto

De la mà del músic empordanès arriba una proposta pop rock per vestir aquest Sant Jordi excepcional. "No es trencarà la màgia, no es trencarà l'amor", canta Delpuerto en un tema que floreix des del menjador enmig de la presentació del seu úlitm EP Todo puede ser (Infinito Records, 2019). 



5."Pepa la lletera"
Gertrudis 

Els de La Garriga tampoc es queden en silenci en un dia com avui. Gertrudis recupera un tema inclòs en el seu àlbum Política de Verbena (Mass Records, 2007), "Pepa la lletera", en què musica el poema de J.V.Foix, i serveix per il·lustrar a ritme de rumba aquest 23 d'abril als balcons.



6."La nova cançó de Sant Jordi"
Mia Fuentes i Joan Blau

El duet ha enregistrat una "nova cançó de Sant Jordi" des dels seus respectius llocs de confinament, Ulldecona i Balaguer, amb un videoclip fresc i melòdic que anima a seguir repartint amors sense barreres, en aquest 23 d'abril únic i diferent. 



7."Sant Jordi" 
El Bonsai Blau

Una llegenda de Sant Jordi jove, explicada per joves molt joves. El Bonsai Blau és un grup amb les veus de nens i nenes d'entre 6 i 11 anys, i s'estrena amb dos temes inèdits per a l'ocasió: "Sant Jordi" i "Queda't, a casa".



8."Amb un llibre mai estaràs sol"
Sau 

L'emblemàtic grup osonenc recupera una cançó nascuda l'any 1996 amb l'objectiu de fomentar la lectura entre els joves. Vint-i-quatre anys després reprèn el missatge per arribar a les cases en aquest Sant Jordi confinat, on la literatura és, més que mai, una sortida d'aire fresc que ens acompanya. El videoclip és un muntatge de vídeos enregistrats des dels estudis casolans dels respectius músics. 



9. Macrocantada
The Sing Sang Sung

Sota el lema #CantaAmbMi neix la iniciativa de The Sing Sang Sung, com a crida per amenitzar aquesta diada confinada. El projecte consisteix en una macrocantada virtual on es va cantar "Compta amb mi" de Txarango des d'un directe d'Instagram ahir mateix a les 19.30 h. El repte és l'acció col·lectiva, amb l'objectiu d'acabar creant un vídeo amb tothom qui hi hagi volgut participar.