Avancem la cançó "Polaroid" del seu EP de debut

La instantània
de Pearson

A cavall de Barcelona i Sant Cugat ha sorgit Pearson, una banda que amb el seu nom ret homenatge a Frederik S. Pearson, l'enginyer que va crear l'empresa de Ferrocarrils de Catalunya que va unir el Vallès amb la capital catalana. Amb el pop per bandera, reivindiquen el concepte clàssic de 'banda': moltes hores al local picant pedra i assajant per aconseguir un so compacte i contundent en directe. El grup ha enregistrat 'Cauen converses pel celobert' (RGB Suports, 2014), una 'demo' de presentació que publicaran al setembre i que vol ser un avançament d'un disc que sortirà el 2015. Abans de marxar de vacances i per saber com sona Pearson, a EDR estrenem una de les seves cançons, "Polaroid" .
Text: Sandra Tello. Fotos: Juan Miguel Morales
Tot i que el grup no té més d'un any de vida, els seus membres han militat a diverses formacions i tenen un bon bagatge musical. Els germans Nalváiz van guanyar el concurs de maquetes Sona 9 2003 amb l'antiga formació Shitting Milks, però asseguren que Pearson se'n desmarca: "És un punt i a part, i arriba amb un estil totalment diferent". Tot i això, d'aquella època no només en queda el record: "Venim de grups on estàvem acostumats a fer soroll i un funk-rock més canyero", comenta Marc Nalváiz (veu), i d'aquí ve que en directe el pop de Pearson sigui més contundent.Sense pretensions però amb exigència, Pearson recuperen el so de banda clàssic, sobretot per la manera de treballar conjuntament en el procés de creació. Les cançons destil·len nostàlgia i quotidianitat, però no són derrotistes: "Són una reflexió del passat, per veure les coses amb certa distància i amb ganes de tirar endavant", explica Ivan Nalváiz (baix). El tema "Polaroid" que podeu escoltar en exclusiva a EDR n'és el reflex. "És com descriure un moment instantani en el qual et trobes. De vegades sents coses contradictòries i tens ganes de passar pàgina. És una manera d’imprimir un moment, unes sensacions, un estat d’ànim, per guardar-lo i tirar endavant", comenta el grup. 

Pearson va néixer a partir de les cançons, escrites a quatre mans pels germans Nalváiz. Entre els mesos de febrer i març d'aquest any les van enregistrar als estudis Ultramarinos de Sant Feliu de Guíxols acompanyats de Raúl Juan García (producció i guitarres), Andreu Moreno (baix), Dani Prats (teclats) i Martí Fontclara (vents). "Volíem una cosa crua de cara al debut, i teníem clar que això era un petit tastet de qui som; ens volíem posar a prova", comenta Raúl Juan. 

Per fer possible la gravació van superar una campanya de micromecenatge amb èxit, i gràcies al segell discogràfic RGB Suports al setembre publicaran en format digital l'EP de quatre cançons Cauen converses pel celobert. La gira de presentació començarà a l'octubre, i han escollit la sala Heliogàbal per engegar-la en dues nits consecutives.