Des de l'objectiu

Els Amics de les Arts, Esperanzah!, Sara Roy, Tiger Menja Zebra, Picnic Beat, XXVè Aniversari Heliogàbal i Maria Jaume

Text i fotos: Xavier Mercadé.
Els Amics de les Arts van poder estrenar per fi les cançons d'El senyal que esperaves (Música Global, 2020) a l'Auditori del Fòrum de Barcelona el 16 d'octubre.

En format reduït i amb totes les mesures necessàries, es va poder celebrar una nova edició del Festival Esperanzah! en diversos teatres i espais d'El Prat del Llobregat. Entre les actuacions van destacar Amparanoia, Leo Bassi, Judith Neddermann i Manu Chao.

L'ex Macedònia Sara Roy va actuar a la Casa Seat de Barcelona el migdia del dia 17 d'octubre.

Tot i els impediments per la covid-19, el OffLEM Festival va poder tirar endavant la sorollosa actuació de Tiger Menja Zebra al Convent de Sant Agustí la nit del 23 d'octubre.

Tot i ser a l'aire lliure, amb distàncies socials, sense poder moure el cul de la cadira, amb mascareta i a sobre sense poder consumir ni una ampolla d'aigua, el Picnic Beat del Poble Espanyol va aconseguir vendre totes les entrades amb les actuacions dels saragossans My Expensive Awereness, les catalanes Pantocrator i els pamplonesos Exnovios.

Després d'haver de cancel·lar la primera part de les celebracions del XXVè aniversari de la sala Heliogàbal al Centre Cívic La Sedeta, diumenge 25 d'octubre es va poder gaudir de les actuacions de Rigoberta Bandini, Brigitte Laverne, Mishima i Hidrogenesse que van acabar l'actuació just abans de la primera jornada del toc de queda.

La mallorquina Maria Jaume va presentar les delicades cançons del seu disc de debut Fins a maig que no revisc (BankRobber, 2020) al Centre Cívic Urgell de Barcelona el dia 27 d'octubre dins de la programació del Festival Tangent.