Els millors discos de 2020 segons la crítica (del 40 al 31)

ENDERROCK
>40.


LA PEGATINA
Darle la vuelta
(Warner)

Enregistrat en pandèmia i cuit a foc lent, conté deu cançons amb el so habitual de la banda de Montcada i Reixac passat pel sedàs del pop comercial.



39.


JAZZWOMAN

Maléfica
(Propaganda pel Fet!)

Músiques urbanes i ritmes tropicals es combinen al segon disc de la valenciana. Música de combat en la veu d’una artista amb molta personalitat.



38.


 

MIKI NÚÑEZ
Iceberg
(Música Global / Universal Music)

Després d’haver-se donat a conèixer a Operación Triunfo, el terrassenc presenta el segon disc, un àlbum de pop-rock carregat d’optimisme i energia.



37.


BALKAN PARADISE ORCHESTRA

Odissea
(Calaverita Records)

Les guanyadores del Concurs Sons de la Mediterrània 2017 són una realitat esclatant, capaces de fer un àlbum breu i intens.
 


36.


JUNCO Y MIMBRE
Junco y Mimbre
(Hidden Track Records)

Superbanda osonenca creada amb membres de grups com Germà Aire, Wood o Furguson. Un projecte ric i divers fruit de l’ofici dels seus integrants.
 



35.


 

LA LUDWIG BAND
Al límit de la tonalitat
(The Indian Runners)

El sextet altempordanès de La Ludwig Band ha gravat el seu segon disc, on combina pop i folk d’autor amb rock progressiu per arrodonir el repertori.
 


34.


IVETTE NADAL I PASCAL COMELADE

En nom de la ferida
(autoeditat)

Nou encontre entre la cantant vallesana i el músic nord-català per fusionar melodies i poesia.
 


33.


NUEVA VULCANO
Ensayo
(BCore Disc)

Cinquè treball d’aquesta banda veterana des de l’underground barceloní. Guitarres esmolades que es mouen entre l’indie-rock i el hardcore i ritmes adjacents..


32.


VIENNA
Hem trobat un pis per a llogar
(La Cupula Music)

El duet d’Alacant practica un folk-pop festiu a l’estil de Manel o Els Jóvens. El grup ha debutat amb un EP de molt bon record.


31.


THE TYETS

El pipeig
(Luup Records)

Són una de les grans sensacions de l'any en l'escena de la música urbana. El duet de Mataró sap combinar amb gust els diferents estils i tendències del moment.