Visitem dues de les obres que s'han publicat avui amb origen en un espectacle teatral musical: la de La Tresca i la Verdesca i la de Dàmaris Gelabert

El teatre també es pot escoltar, cantar i ballar

La música i el teatre sempre han anat molt agafats de la mà, i més encara si parlem d'obres pensades per a públic familiar, on sovint, ambdues disciplines es troben per formar-ne una de nova, més amena i més divertida, apte per a totes les edats. Aquesta setmana, s'han editat dos àlbums amb origen en una obra teatral per a públic familiar: d'una banda, el disc 'Maquinaigües' (Temps Record), de La Tresca i la Verdesca, que recull els temes que van composar per a l'espectacle estrenat ara fa onze anys. I per l'altre, l'EP de Dàmaris Gelabert, que compila les cinc cançons inèdites que la cantant ha creat per a l'obra que estrenarà pròximament al Poliorama, 'Soc Feliç'
Text: Sheila B. Fernández i Anna Tisora. Fotos: Arxiu i Carles Rodríguez
Soc Feliç de Dàmaris Gelabert
Per la seva banda, Dàmaris Gelabert celebrarà el solstici de primavera repartint felicitat al teatre Poliorama de Barcelona. L'artista hi presentarà la versió renovada de l'espectacle musical Soc feliç -l'estrena del qual es va veure interrompuda el 2020 a causa de la covid-19- els diumenges 14, 21 i 28. A més, a l'espectacle s'hi inclouen un grapat de cançons inèdites que Gelabert ha creat per a l'ocasió, que s'inclouen en un EP especial titulat amb l'homònim Soc feliç (Tot Sona Records) que sortirà a la llum avui mateix. L'argument del xou és un homenatge a les arts escèniques: música, circ, titelles, dansa... i a la màgia del teatre, on tot és possible. 

Com no podia ser d'altra manera, la música esdevé el fil conductor de l'espectacle, amb unes interpretacions farcides de sorpreses, tot plegat a càrrec d'una petita orquestra dirigida per Àlex Martínez. Més enllà del component musical, l'argument gira també entorn a temàtiques com l'amistat, l'entrega als altres o la capacitat humana de redreçar-se dels camins equivocats, així com l'amor a la cultura, el teatre i la mateixa música.



Maquinaigües de La Tresca i la Verdesca
La Tresca i la Verdesca
són Claudi Llobet, Toni López i Jordi López, tres veterans en espectacles per a públic familiar amb una trajectòria de més de 20 anys. El cinquè disc de la banda, Maquinaigües (Temps Record, 2021), enregistra les cançons compostes per la banda l'any 2009, amb motiu de l'espectacle que el Museu de les Aigües de Cornellà els havia encarregat. En “un viatge que va de les profunditats de la terra fins a la intimitat de casa teva” se'ns explica la història de tots aquells treballadors que es van encarregar d'abastir Barcelona d'aigua. 

Maquinaigües és un treball diferent dels anteriors del grup: si bé és cert que, com amb projectes previs, es pot connectar amb la música independentment de l'edat que es tingui, aquest darrer disc va una mica més dirigit als adults de la família, segons afirmen els integrants.