L'artista flixenc acaba de publicar un nou treball en castellà

El disc d'imprevist de Xarim Aresté

Art a dojo. Xarim Aresté és un d'aquells artistes prolífics que quan menys t'ho esperes apareix amb una nova capsa plena de detalls per reflexionar, escoltar, apreciar o allò que li vingui de gust al receptor
Text: Anna Tisora. Foto: Arxiu.
Com bé diu l'escriptora Gemma Ventura en les paraules que dedica al músic en el disc, "per a Xarim, que és un nen de bosc, encadenar-se en un estil seria una forma de matar-se. Perquè aniria en contra d'allò més sagrat que té i tenim: la nostra naturalesa". L'artista flixenc –encara que establert a Barcelona– presenta un nou disc insospitat aquest divendres, Marx Esteria de la Franja (RGB, 2021), i el que és encara més insospitat: les lletres són en castellà. 



Marx Esteria de la Franja és un disc de cançons atípiques, on la veu trencada del flixenc juga a desafiar la guitarra arpegiada que la persegueix, en el que acaba sent un embolic atzarós i emocional que no es pot sinó sentir des de l'ànima revolta. Tanmateix, la potència de temes com "Para nada", que Enderrock va estrenar ahir en exclusiva, fa bomba de fum sense previ avís quan encara és al pic més alt, i esdevé silenci.