Musicat Memes celebra el primer lustre de vida amb una festa dissabte a La Cabra de Vic

5 anys de mems de música catalana amb Buhos

Ara fa 5 anys va néixer Musicat Memes, un compte d'Instagram inicialment dedicat a fer mems de la música i els festivals catalans. En aquest temps, la iniciativa ha anat creixent, evolucionant i guanyant adeptes. Per celebrar el primer lustre, els organitzadors han muntat la Festa Musicat, aquest dissabte a la sala osonenca La Cabra de Vic amb els concerts de Buhos i Julen, i els PDs Pawstor i Marc Sureda. En parlem amb Pau Solé i Nil Canyelles, que juntament amb Manel Vizcaino, formen Musicat
Text: Redacció. Fotos: Xavier Mercadé.
Com neix Musicat Memes i amb quina intenció?
Neix el 2017, fruit de l’avorriment i la passió per la música, per penjar contingut humorístic relacionat amb el sector. 
 
Quin buit hi havia en el panorama cultural català que heu volgut omplir amb la vostra proposta?
No hi havia cap intenció d’omplir cap buit al panorama cultural, però sí que és cert que en aquell moment la comunitat d’Instagram en català estava emergint i això ens va ajudar a créixer.
 
Com ha canviat el projecte en aquests darrers 5 anys?
A l'inici ens ho preníem com un simple passatemps entre amics, però avui dia, a més a més, ho utilitzem com a altaveu perquè grups i festivals del sector es puguin promocionar.
 
Quin és el vostre criteri per escollir de quins grups o festivals compartiu contingut?
Que siguin en llengua catalana i que el projecte ens cridi l'atenció.
Com arribeu a aquest primer lustre? Què heu aconseguit i quins són els horitzons de futur?
Ara mateix estem bastant contents d’on hem arribat. Tenim relació amb molta part de la indústria musical catalana i tot ha sigut amb persistència i assistint al màxim nombre d’esdeveniments que hem pogut. De cara al futur, volem seguir dedicant-nos a fer això però de manera més professional i sobretot seguir nodrint-nos de la indústria.
 
Ja rondeu els 32 mil seguidors a Instagram. Com ho viviu?
El nombre de seguidors ens ha obert moltes portes a què la gent del sector s’interessi per nosaltres, i al final és la nostra base. Ens estimem molt. De vegades, quan anem de festival alguns seguidors ens reconeixen i ens fa molta il·lusió.
 
Alguns dels vostres posts i comentaris, a vegades són bastant crítics. Tenir més seguidors us dona més independència per fer i dir el que vulgueu, o al revés?
Nosaltres sempre hem intentat dir les coses tal com les creiem, i des del punt de vista del públic. Però és cert que de vegades hem patit conseqüències de gent que no hi estava d’acord.
 
 
Aquest dissabte, coincidint amb Sant Jordi, celebreu els 5 anys amb una gran festa a La Cabra de Vic.
Nosaltres estàvem interessats a fer la festa a La Cabra de Vic, els ho vam proposar i ens van oferir afegir-nos al concert de Buhos que ja estava prèviament organitzat. 
 
La majoria del cartell és masculí. Com heu fet la tria dels artistes que hi actuaran?
Nosaltres ens vam afegir a la proposta de La Cabra, i no vam tenir gaire poder de decisió perquè els grups ja estaven tancats. D’altra banda, volem recalcar que a la banda de Julen hi ha 3 integrants femenines. En qualsevol cas, creiem que són dos grups potents i per això hem volgut participar. En un futur, per això, sí que ens agradaria organitzar algun esdeveniment amb més paritat.
 
Així doncs, aquesta serà una primera Festa Musicat de més que vindran?
Encara no ens hem plantejat fer-ne més, però tampoc ho descartem en absolut. Tot dependrà de l’èxit de la festa de dissabte i de futures propostes que ens sorgeixin.