El jurat del Sona9 ha seleccionat 18 artistes classificats per al concurs de música emergent dels Països Catalans

El #22Sona9 ja té els 18 seleccionats

Després del rècord, en temps de pandèmia, de l’any passat (amb 146 inscrits), el Sona9 torna a assolir una gran xifra de propostes d’artistes emergents (132). D’aquest centenar de projectes, només 18 han arribat a la fase preliminar del concurs: 12 d’ells provinents de Catalunya, 3 del País Valencià, i 3 de les Illes Balears
Redacció
Els 12 artistes catalans seleccionats són Bigwé (Barcelona, pop-r’n’b), F.E.M. (Barcelona, reggae–dub), Figa Flawas (Valls, urban–pop), Jovedry (Barcelona, indie-rap), Joanlupi (Sant Boi de Llobregat, pop), Lenand (Tarragona, pop-rock), Nun (Girona, cançó-jazz), Eloi Sayrach (Barcelona, pop d'autor), Sequoia (Barcelona, pop-folk), Subliminal (Badalona, urbana), Vichy Flock (Sant Celoni, hip-hop) i Olga Zoet (Lleida, pop d'autor). Els 3 representants valencians són Aina Koda (Polinyà de Xúquer, rap-pop), Kela (Pego, cançó electrònica) i Oceäns (Xeraco, urbana), i els 3 balears són Majava (Binissalem, cançó-pop), Plan-ET (Manacor, pop urbà) i XisK (Palma, hip-pop).

Els candidats actuaran en un concert de 20 minuts a partir del qual es decidirà la seva continuïtat al concurs els dies 7, 8 i 15 de juny a l’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona, el 9 de juny a la sala 16 Toneladas de València i el 10 de juny al teatre Xesc Forteza de Palma. Les actuacions es podran seguir en directe i en streaming a través de les webs del Sona9 i d'Enderrock, i tan el públic com els internautes podran votar el seu preferit. 

El jurat, integrat per membres d’Enderrock, iCat, TV3, les Cases de la Música i l’equip de producció, seleccionarà els quatre artistes que passaran directament a la fase final. El cinquè semifinalista sortirà de la final del vot popular que es realitzarà online durant el juliol i també serà el guanyador del premi Verkami per Votació Popular. 
A la recta final del Sona9, els 5 classificats realitzaran una sèrie de proves durant els mesos de setembre i octubre per accedir a la gran final del 10 de novembre a la sala Salamandra de l'Hospitalet de Llobregat. El repòquer de semifinalistes farà una actuació acústica a iCat i gravarà un tema propi als estudis Music Lan d’Avinyonet de Puigventós, amb la producció de Joana Serrat i les mescles de l’enginyer de so Jordi Solé.


 

CONCERTS PRELIMINARS #22SONA9

BARCELONA - Antiga Fàbrica Estrella Damm
DIMARTS 7 DE JUNY · 19 h
Olga Zoet (Lleida, pop d'autor)
Lenand (Tarragona, pop d'autor)
NUN (Girona, r&b, pop-jazz)
Eloi Sayrach (Barcelona, pop d'autor)
>>Demana AQUÍ la teva invitació per assistir al concert.

DIMECRES 8 DE JUNY · 19 h
Sequoia (Barcelona, pop-folk)
Jovedry (Barcelona, indie-rap)
Joanlupi (Sant Boi de Llobregat, pop)
Bigwé (Barcelona, pop - r&b)
>>Demana AQUÍ la teva invitació per assistir al concert.

DIMECRES 15 DE JUNY · 19 h
Figa Flawas (Valls, urban – pop)
Subliminal (Badalona, música urbana)
Vichy Flock (Sant Celoni, Hip - Hop)
F.E.M (Barcelona, Reggae – Dub) 
>>Demana AQUÍ la teva invitació per assistir al concert.

VALÈNCIA - Sala 16 Toneladas
DIJOUS 9 DE JUNY · 20.30 h
Oceäns (Xeraco, música urbana)
Aina Koda (Polinyà de Xúquer, rap)
Kela (Pego, pop electrònic)
>>Demana AQUÍ la teva invitació per assistir al concert.

PALMA - Teatre Municipal Xesc Forteza
DIVENDRES 10 DE JUNY · 18.30 h
Majava (Binissalem, pop)
XisK (Palma, hip - hop)
Plan-ET (Manacor, pop urbà)
>>Demana AQUÍ la teva invitació per assistir al concert.

 

El Sona9 està organitzat per Enderrock, Catalunya Ràdio – iCat, TV3, i els departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya i té el patrocini d’Estrella Damm, a més del suport de la Generalitat Valenciana i el Govern Balear, les Cases de la Música, la Societat d’Autors i Editors (SGAE) i l’Associació d’Intèrprets i Executants (AIE).