El músic lisboeta i la formació presenten el resultat de la residència artística conjunta que han dut a terme

Salvador Sobral i Taller de Músics Ensemble dialoguen com l'«Oli i aigua»

El guanyador del Festival d'Eurovisió 2018, el lisboeta Salvador Sobral, i el Taller de Músics Ensemble han dut a terme enguany una residència artística en què de forma democràtica han buscat construir una obra de nova creació. El resultat ha estat l'obra "Oli i aigua", del qual avui n'estrenem en primícia el videoclip
Text: Sergi Núñez. Fotos: Arxiu.


"Oli i aigua" és una obra de contrastos i d'una estructura singular. Els seus autors la cataloguen com una suite, dividida en dues parts: la primera comença amb un so més ingenu i intuïtiu, que representa l’inici de la seva relació amb la música i que acaba culminant en un gran esclat que representa un xoc d’idees entre la innocència inicial i el procés d'intel·lectualització de la música. En canvi, la segona part guanya energia i potència i assoleix el gran clímax de l'obra, fins que torna a començar retrobant-se amb el concepte inicial.

Segons els autors del tema, el gran factor diferencial d'"Oli i aigua" és el procés creatiu que hi ha darrere la seva construcció, ja que la peça conté conceptes i traces de l'aprenentatge adquirit tant durant aquest procés creatiu com al llarg de la seva trajectòria. Per aquest motiu, Salvador Sobral i Leo Aldrey -que s'ha encarregat de la producció-, han volgut dedicar el tema al guitarrista Riqui Sabatés, qui va ser professor de tots dos al Taller de Músics i va traspassar el maig de l'any passat.

Aquest senzill ha estat el resultat d'una residència artística impulsada pel Taller de Músics i la Acción Cultural Española dins de la línia de treball Acciones para Músicos Noveles, que té com a objectiu generar espais de creació i impulsar la carrera d'artistes emergents del Taller de Músics. Per aquest motiu, els músics que han conformat el Taller de Músics Ensemble van ser seleccionats prèviament en un càsting de convocatòria oberta.