Estrenem el clip de "L'arbre que vol ser humà",
interpretada amb la Cobla Bisbal Jove

La màgia de La iaia XXL

El 27 de juny La iaia va publicar 'On és la màgia?' (Música Global), el seu segon treball d’estudi. Però no n’han tingut prou: abans d’acabar aquest 2014 publiquen un nou CD+DVD gravat en directe a L'Auditori de Barcelona, per mostrar la potència de la posada a escena que estan presentant molt ben acompanyats de la Cobla Bisbal Jove. A EDR estrenem un fragment del DVD per veure com sona 'La iaia XXL'.
Text: Elisenda Soriguera. Fotos: Xavier Mercadé
La iaia acaben l'any publicant un disc i DVD en directe amb una cobla: "Que ens fessin la proposta des de L’Auditori de Barcelona ja va ser reconfortant. Només el fet ser els elegits ja va ser reconfortant. A més, quan vam començar a treballar ens va fer molta il·lusió veure que les cançons funcionaven amb els arranjaments de la Cobla Bisbal Jove", explica Ernest Crustas, cantant de La iaia, que afegeix: "Des de dins, com a músic, tens una experiència diferent del que són les cançons. Agafem un aire més orquestral i èpic".
 
Aprendre de la cobla 
"Quan em van proposar de fer un concert amb cobla, els primers tres minuts vaig pensar, 'hòstia quina mandra, ara et volen fer tocar amb una cobla', perquè dins el meu imaginari, la tenia associada a una cosa antiga, tradicional, dels avis... Pensava que ens faria perdre aquella cosa de la modernitat que intentàvem aportar des de La iaia", confessa Crusats, que més tard ha vist que anava errat: "En realitat penso que ha passat tot el contrari. Hem fet un exercici per desfer molts prejudicis. El que estem fent amb la Cobla Bisbal Jove té sentit per si mateix, a més de riquesa i bellesa. Està molt bé, és molt enriquidor. Tot m’ha anat canviant. Després vas coneixent la gent, i t’adones que són més músics que tu, en el sentit que fan molts més concerts que nosaltres". Així és com La iaia ha sortit de la bombolla de concerts pop per desfer-se de tòpics i presentar un projecte conjunt que ara queda plasmat a La iaia XXL amb la Cobla Bisbal Jove (Música Global, 2014), un CD i DVD enregistrat en directe a L'Auditori de Barcelona el 21 de març de 2014.
 
Circuit Folc i fi de gira
Aquest espectacle conjunt és un dels protagonistes de la darrera edició del Circuit Folc: ja s'ha pogut veure a Mataró i Terrassa, entre altres llocs, i el proper 27 de desembre serà al Cafè del Teatre Escorxador de Lleida. Però el gran final de gira d'aquest xou conjunt serà el dissabte 7 de febrer a la sala Apolo de Barcelona i ja estan a la venda 100 entrades a preu reduït a través d'aquest enllaç. Un bon exemple de la nova dimensió que agafen les cançons de La iaia és el tema "L'arbre que vol ser humà". A EDR estrenem el clip del DVD que publiquen els d'Osona amb els bisbalencs: