Millor disc de l'any 2014

Senior a dalt del podi

Miquel Àngel Landete és Senior, i El Cor Brutal són Rafa Ferreiro, Endika Martín i Juanlu Tormo. Junts formen un quartet que ha crescut al País Valencià a còpia de picar molta pedra i molt de rock. Senior és un valor a l'alça, com demostra la unanimitat del Premi Enderrock de la Crítica com a Millor Disc de l'Any per a 'El poder del voler' (Malatesta Records, 2014) i com ha anat demostrant amb els discos anteriors: 'València, Califòrnia' (Malatesta Records, 2013), 'Nu' –directe– i 'Gran' (Malatesta Records / La Casa Calba, 2011), i 'L'experiència gratificant' (Malatesta Records, 2008).
Text: Helena Morén Alegret Fotos: Carles Rodríguez

EDR: Què et sembla haver guanyat el Premi Enderrock de la Crítica al Millor Disc de 2014?
Senior: De puta mare, estic molt content, és un subidón... No sé com explicar-t’ho amb paraules. Guanyar és de puta mare, en general, però a part, que vingui d’una revista com Enderrock que sempre ens ha cuidat tant i ens ha tingut tanta atenció... és com si un amic et diguera ‘m’ha molat molt el disc’, perquè crec que s’ha generat certa amistat amb la gent d’Enderrock

I amb aquesta alegria Senior i el Cor Brutal serà el protagonista de la revista de gener d'Enderrock, on repassa la seva prolífica trajectòria (en sis anys ha publicat cinc discos), i presenta quatre cançons noves en una producció realitzada per a la revista: l’EP Santo Parrano (Malatesta Records, 2015), que és, segons explica, un “punt d’inflexió” on hi ha una cançó descartada del disc anterior, “No és tan pesat”; una altra que apareixerà al nou treball, “Abans”, i dos temes antics interpretats a l’estil actual, “Ja era hora” i “Quasi m’oblide de tu”.

L’EP està plantejat com un trajecte per la seva obra: “No és un recorregut rectilini, cronològic i discret, sinó un viatge en el temps endavant i endarrere i endarrere i endavant en el qual es mesclen sonoritats, intencions i discos. 'Abans' és una cançó que fa un esborrany del que serà el nostre cinquè disc; 'Ja era hora', un tema del nostre primer disc tocat a la manera del quart; 'Quasi m'oblide de tu' és una del segon disc tocada a la manera del primer disc, i 'No és tan pesat', una de descartada del quart disc tocada a la manera del tercer".