L'escenari del Canet Rock rebrà el retorn als escenaris de Pemi Fortuny

La Banda Impossible, monstres del rock català

Us imagineu un superbanda amb, per exemple, Joan Reig (Els Pets) a la bateria, Pemi Rovirosa (Lax'n'Busto) a la guitarra i Gerard Quintana a la veu? I una amb Jaume Pinyol, Toni Xuclà i Lluís Gavaldà (Els Pets)? I si hi posem a més Natxo Tarrés (Gossos), Josep Thió i Cris Juanico? Doncs tots aquests músics, i més, formen La Banda Impossible, una formació que es reuneix per fer un únic concert al proper Canet Rock.
Text: Joaquim Vilarnau. Fotos: Xavier Mercadé
De Banda Impossible ja n’hi va haver una l’any 2000, però ni els components eren els mateixos (repeteixen només Toni Xuclà, Jaume Pinyol, Cris Juanico, Natxo Tarrés i Pemi Fortuny) ni el repertori hi tenia res a veure (amb el permís de “Si véns” i “Els teus ulls glaucs”, les dues úniques cançons que sentirem a Canet que també es van cantar ara fa quinze anys).El primer que crida l’atenció d’aquesta formació és la incorporació a la veu de Pemi Fortuny, antic component de Lax’n’Busto. Fa més de vuit anys que no puja a un escenari, i a Canet el veurem cantant un altre cop al costat dels seus excompanys Pemi Rovirosa i Jaume Pinyol. En tot aquest temps, Fortuny no ha enyorat la seva etapa de cantant: “La veritat és que no. No sé si queda bé de dir-ho però és la veritat. Tinc una vida molt plena i no tinc temps per enyorar-ho. En una setmana a Sierra Leone et poden arribar a passar més coses que el que et passa aquí en un any. Si tingués ganes de cantar, he conegut grups per tot el món. La veritat és que vaig acabar una mica aclaparat pel tema del protagonisme, per haver de donar sempre explicacions... Tothom: el cantant, el cantant, el cantant... Aquests anys no heu sabut res de mi perquè no tinc ganes de protagonisme. No tinc ni Facebook ni Twitter ni res. Vaig acabar cansat de donar explicacions”.
 
Les ganes de Pemi Fortuny de cantar, encara que sigui només per un dia, han estat el que ha impulsat el retorn de La Banda Impossible: “Tot va néixer després de la col·laboració amb els Glaucs per celebrar els vint anys. Em van escriure un correu electrònic on em deien que volien que participés d’alguna manera al concert dels vint anys. Ho feien a l’abril i jo no hi podia ser. Vam fer el següent: vaig anar un dia a casa del Jofre i vaig fer un videoclip. La idea era que ells toquessin en directe i jo cantés gravat. I quan vaig acabar de gravar el Jofre em va dir: ‘Un dia podríem muntar La Banda Impossible'. A mi La Banda Impossible és un dels projectes que més m’ha agradat de tota la meva carrera musical. M’ho vaig passar molt bé tocant amb el Xuclà, per exemple. Vaig respondre al Jofre que sí, que estaria bé. Al cap de tres dies ja em trucaven i em deien que la història havia interessat el Canet Rock i que molts músics ja s’hi estaven apuntant”.
 

La Banda Impossible
encapçala el cartell del Canet Rock que tindrà lloc el proper 4 de juliol. En formen part els cantants Jofre Bardagí (Glaucs), Lluís Gavaldà (Els Pets), Cris Juanico (Ja t’Ho Diré), Quim Mandado (Sangtraït), Gerard Quintana (Sopa de Cabra) i Natxo Tarrés (Gossos); els guitarristes Pemi Rovirosa (Lax’n’Busto), Toni Xuclà, Josep Thió (Sopa de Cabra), Àlex Rexach (Glaucs) i Oriol Farré (Gossos) i els bateristes Joan Reig (Els Pets) i Jimi Piñol (Lax’n’Busto), a més d’Arecio Smith (Astrio) als teclats i Roger Farré (Gossos) al baix.