Escolta "Segones oportunitats", del seu nou disc 'A punt i a part'

La cruesa acústica
de Pistola

Un any després d'haver signat el seu debut en solitari amb 'Perdó, però' (autoeditat, 2014), el músic illenc Pistola estrenarà el 24 de setembre una segona entrega amb aires de renovació, 'A punt i a part' (Velomar Records, 2015). Per als que no van poder veure com sonen els nous temes en directe el passat dissabte al Mercat de Música Viva de Vic, a EDR presentem en exclusiva "Segones oportunitats", la cançó que obre el disc.
Text: Andrea Romanos. Fotos: Arxiu EDR
Sense haver arribat a la trentena, Roger Pistola ja té un currículum de llarg recorregut. Se'l va veure créixer al capdavant del grup adolescent Kard's Piken, va madurar a Barcelona amb la formació See –actualment reconvertits en Mayday Disorder– i se l'ha vist com a fidel acompanyant de la cantautora Ivette Nadal. No obstant això, on es pot veure la seva faceta més creativa i natural és a través del seu alter ego en solitari, Pistola. El cantautor de Manacor va debutar l'any passat amb Perdó, però (autoeditat, 2014), i enguany estrena A punt i a part (Velomar Records, 2015), una reinvenció del propi so.


Lluny de veure la segona entrega com un gir radical, el músic lliga la seva sonoritat a una evolució vital ben natural: "És evident que les cançons que componc amb 26 anys són diferents de les que feia quan en tenia 16, com també són diferents de les que feia quan en tenia sis. Senzillament, exprés el que vaig sentint en cada etapa de la meva vida, però sense deixar de ser jo mateix", explica Pistola.

Impregnat fins a la darrera nota de l'esperit del do it yourself (el disc es va gravar a casa seva), A punt i a part recull el sentir del seu autor i s'enriqueix de les col·laboracions de músics com Pau Figueres, Toni Llull i Llorenç Barceló. A més, decidit a plantejar-se nous horitzons de cara a la repercussió del seu art, el manacorí ha confiat en el jove segell balear Velomar Records per a l'edició del disc: "Ajuda molt la involucració de gent que hi entén més. Velomar és un segell que té un any de vida i que treballa apassionadament i amb una il·lusió contagiosa", diu.


Roger Pistola entén la música honesta com aquella que es toca més amb el cor que amb el cap, i per això el seu és un àlbum ple de matisos i sentiments. Què el va inspirar? "Un amic meu em diu que en aquest disc dic les mateixes coses però de manera diferent en diverses cançons, i supòs que això és el resultat d'haver-les fet durant la mateixa època vital. És una etapa molt dolorosa però necessària. En línies generals, trob que m'ha sortit el que jo anomen un 'disc d'autoajuda', comenta. 

Com a tastet de cara a la propera publicació d'A punt i a part, a l'EDR estrenem "Segones oportunitats", un tema que recull l'esperit del disc. "Està feta més des de l'estat d'ànim del despertar i veure les coses amb els ulls nets, nous, potser no amb nitidesa absoluta a causa de les lleganyes. Per això és un tema adient per obrir el disc", diu Pistola.