El cantautor manacorí té a punt el cinquè disc, 'L'elegància dorm, i n'estrenem l'avançament que posa nom al disc

Les cambres pròpies de Miquel Serra

Miquel Serra figura una partícula tan prudent com transcendental en la cultura musical de les illes Balears. Tan diàfan com obtús, com la vida i la mort. La seva música neix d'una pèrdua tan propera com és la del seu germà Joan, i així ho reivindica en la seva obra artísticament multidisciplinar. Les seves rítmiques desprenen aire de continuïtat, com les coses que venen i van, sense un destí concertat. És així com ara, després de publicar quatre llargs d'estudi, el cantautor manacorí engega motors en la sortida d'un nou disc, que portarà per nom L'elegància dorm (Foehn, 2019). 
Text: Enderrock. Fotos: Xavier Mercadé
Després de l'èxit de l'audiovisual Els ulls s'aturen de créixer, guanyador del Premi In-Edit a Millor Documental Nacional de 2018, Serra reflexionava i, fins i tot, dubtava sobre la pròpia vocació musical. La creació i rebuda de la història, que captava l'essència de la relació entre ell i el seu germà a través de la música, tan seva, va suposar una càrrega emotiva intensa.

Abans, l'artista s'havia allunyat dels escenaris en la decisió de no tocar en directe les cançons dels dos últims àlbums, L'octau clima (Foehn, 2017) i Antiga Hodomura (Foehn, 2018), manifestant que la decisió era fruit de la seva situació vital, i que mai no s'havia sentit còmode en els processos d'assaig ni amb la frustració que li provocava que la seva música arribés on arribava. El mallorquí fins i tot va confessar que li venia de gust estar un temps sense fer música, però també que havia arribat el moment de fixar-se en la vida. 

Un any més tard sorprèn els seguidors amb la notícia del nou llarga durada que veurà llum a finals d'any. El nom del disc, L'elegància dorm, fa referència a la seva sonoritat i també al procés de ruptura amb la seva parella, que Serra descriu com "una dona meravellosa i vitalment elegant". El disc comptarà amb la col·laboració especial de Maria Rosselló, i parlarà més que mai de les cambres pròpies, l'amor, la tristor o la fugacitat dels bons moments. N'estrenem en exclusiva, la cançó que dona nom al disc, i que va acompanyada de videoclip.