- EDR Balears : Hortella Fest o com sobreviure a l'allau de grups de versions

El cicle de concerts de Sant Joan arriba a l'equador i li queda un mes d'actuacions de bandes com The Bird Yellow, Power Burkas o Senyor Oca

Hortella Fest o com sobreviure a l'allau de grups de versions

L'illa de Mallorca a l'estiu es converteix en un terreny fèrtil per a la festa i, per tant, per a la música. El paisatge mediterrani paradisíac afavoreix que les revetlles siguin memorables i que la música arribi a molts punts de l'illa on durant l'any és difícil que hi hagi concerts. Als afores de Manacor, encarat a l'interior, hi ha un poble que es diu Sant Joan, on en un humil restaurant s'organitza una programació de concerts estivals fàcilment envejables.
Text: Enderrock. Fotos: Juan Miguel Morales, Michal Novak i Josep Castejón
Aquesta és la cinquena temporada de música en directe de l'Hortella Fest, un cicle de concerts que aposta per bandes de temes propis, anant a contracorrent amb les dinàmiques festives de l'estiu mallorquí. Cada dijous de juliol i d'agost el restaurant Hortella d'en Cotanet adapta un escenari i una barra al jardí i hi deixa que la música de grups balears i catalans i fluixi lliurement.

Aquest any, falten per passar per l'escenari de l'Hortella Fest bandes com The Bird Yellow i No Room (el dia 1 d'agost); Saïm i Power Burkas (el 8 d'agost), Senyor Oca i Calee & the Jamilly Jam (el 15 d'agost), Go Cactus i Ceremoney (el 22 d'agost) i Ca de Bou i The Quartermass (el 29 d'agost). Cada jornada de concerts s'acompanya d'una sessió de discjòquei per tancar la nit amb uns bons balls i uns bons hits.

Anteriorment, aquest estiu ja han passat per la festa de Sant Joan grups com Janski, Jorra i Gomorra, Mareta Bufona o Escarràs. Totes les festes amb èxit de públic i d'ambient general, ja que l'entrada és gratuïta i la gent de l'interior de l'illa també té ganes que l'oferta musical se'ls apropi. Com afirma Toni Gari, organitzador del sarau: "Som una alternativa a les festes majors i revetlles, som dels pocs que apostem per les bandes que s'ho treballen i no viuen de les versions".