«Som» és el videoclip balear més vist de l'any amb 70.000 reproduccions

El reggae antifeixista de Rudymentari, el més reproduït de 2019

El reggae s'imposa a les Balears. L'antifeixisme també. O almenys són uns bons reclams, ja que el videoclip de "Som" de Rudymentari és el més vist de tots els publicats aquest 2019. 
Text: Helena Martín. Fotos: Marta Vilardell i Arxiu artista.


Amb més de 70.000 visualitzacions a Youtube, aquest és el clip balear més reproduït de 2019. L'autor és Rudymentari, un músic apassionat del reggae amb passat en el projecte de Jimmy Jazz. "Som" està gravat a casa, a Menorca, en emplaçaments representatius de la zona de Ciutadella que mostren la simbologia de la terra. 

Un dels elements més destacats de l'audiovisual és, però, la samarreta, que fa gala d'un eslògan cabdal per al cantant: "Menorca antifeixista". "Consider la música una arma de transformació social, el missatge té una càrrega política que argumentes com a artista", afirma Rudymentari. Per això, explica que la decisió de lluir aquesta peça de roba era "molt a consciència": "Tothom està veient una imatge on surt més la frase de "Menorca antifeixista" que la meva cara, m'agrada". 

El de Ciutadella ha fet reposar aquesta cançó mentre enregistra un nou treball, que veurà la llum cap a finals de febrer i que compta amb la producció de King Siva, una peça clau en la proposta del menorquí. "Arran d'escoltar Adala, Alex Bass i el seu cercle, trobava que King Siva era la persona més idònia per ajudar-me, i vaig provar sort. El primer contacte va ser molt emotiu i amb molta confiança", comenta. Actualment, Rudymentari es troba en la fase final del proper treball, els detalls els anirem coneixent a mesura que s'acosti la data de llançament.