Repassem amb la banda cadascun dels temes del segon àlbum que acaba de descobrir

La 'Filosofia de carrer' de Sus

Després d'un sorprenent debut amb l'esclat de la pandèmia, el quartet mallorquí acaba de presentar un segon treball de pop electrònic impecable amb el títol 'Filosofia de carrer' (Blau, 2021). Sus va començar el seu camí musical com a No Diguis Dois fa prop de dues dècades, i després de deu anys d'aturada i un canvi de nom entremig, el quartet va decidir reinventar-se. Amb aquest nou treball, encara fa un pas més enllà, amb més "sons electrònics i melodies enganxoses"
Text: Èlia Gea. Fotos: Tomeu Dalià Martorell.
"El carrer, amb les seves històries, enriqueix la saviesa de la gent que l'habita, comenta el vocalista, lletrista i compositor del grup, Miquel A. Alba, sobre el nom del disc. A més, admet que, en aquest segon disc han procurat recollir històries de gent real del carrer: "ens hem centrat en les relacions humanes, tant dels uns amb els altres com amb un mateix, que tenen a veure amb l'autosuperació". Repassem amb Alba, cançó per cançó, Filosofia de carrer.

1.“Res a fer”
“Hi trobam un cant a la soledat i al desconcert que queda després d’una ruptura sentimental enfocada des d’un caire electrònic”.



2. “Mil dimonis”
“És un relat breu sobre l’explosió de sensacions de la primera experiència sexual d’una persona”.



3. “Psicoquinèsia”
“És un funk amb electrònica, una mostra ballable d’amor infinit”.



4. “Filosofia de carrer”
“Transita per melodies llunyanes i conta les històries del filòsof posseït que tots ens hem trobat de festa alguna vegada pel món i que ens ha alliçonat amb les seves teories”.



5. “Experts en res”
“Reivindica la llibertat de fer el propi camí, de triar, de pensar, de creure allò que una persona vol sense la supèrbia dels setciències".



6. “Ressorgir”
“És un renaixement de les cendres com una au fènix per arribar encara més amunt, reivindicant el propi 'tu'. Tracta la superació, la constància i l’esforç per a ser millor persona”.



7. “Encara ets viu”
“És el somni d’aquells que ara viuen al carrer, però que abans tingueren una vida còmoda i lluiten desesperats per un futur millor”.