Estrenem el primer avançament del pròxim àlbum del músic de Manacor

Roger Pistola canta per les amistats eternes a «Bivac»

Roger Pistola és un cantautor de Manacor qui va debutar en el panorama català amb el seu treball 'Perdó, però' (Velomar Records / Gran Sol, 2014). Ara, amb quatre discos més a les espatlles, anuncia 'Jutipiris' (autoeditat, 2022), un triple CD amb 33 cançons escrites durant el 2020, des de l'inici del confinament. N'estrenem en exclusiva el primer senzill, "Bivac"
Text: Manel Vizcaino. Fotos: Núria Sánchez.


"Bivac" és un homenatge que Pistola dedica a les amistats que, tot i el pas del temps, sempre es mantenen al teu costat. "Companys de viatge; si m'enyores saps que sempre hi som", canta a la cançó. "Amb el pas dels anys, un se n'adona -o pren més consciència, si més no- que els amics de debò, es poden comptar amb els dits", declara el músic. "L'amistat veritable és una cosa molt preuada, possiblement el més valuós que podrem tenir mai. Després de llargues temporades en solitari, potser se'ns aguditza una miqueta més la capacitat d'apreciar-les", explica el cantautor fent referència al període pandèmic.

En aquest senzill, el manacorí ha dedicat a la producció un so purament acústic. En els instruments hi destaquen una gran varietat de guitarres i mandolines i, fins i tot, el so d'un acordió. "La producció del tema va completament de la mà amb aquesta dicotomia de fresc/nostàlgic. Crec que aquells dies tornava a escoltar bastant R.E.M. i Camera Obscura".