La formació del pianista Gori Matas rep un dels Premis Ciutat de Palma

K12 guanya el Premi Bonet de Sant Pere de Música

El grup K12 ha sigut premiat amb el Premi Bonet de Sant Pere de Música pel seu disc 'Two Years In K12' (autoeditat, 2021). El trio, liderat pel palmesà Gori Matas al piano i amb Marko Lohikari al contrabaix i Teo Salvà a la bateria, va fer aquest treball continuant l'univers sonor del seu primer àlbum, 'First Route To K12' (autoeditat, 2019). El jurat ha considerat que el treball mereixia el reconeixement per la seva "creativitat, qualitat interpretativa i originalitat"
Text: Redacció. Fotos: Arxiu Ajuntament de Palma.


La gala d'entrega, que va tenir lloc al teatre Principal de Palma, va ser un dels actes emmarcats en les Festes de Sant Sebastià. L'entrega de premis, dirigida per La Perifèrica Produccions, va comptar amb la periodista Mar Puigserver com a presentadora, i amb l'actuació musical del guitarrista i compositor Jaume Tugores, acompanyat pel saxofonista David González. L'eix temàtic de la vesprada va ser el mar, representat amb quatre colors: verd, fent referència a la natura i l'emergència climàtica; blau, al pintor Antoni Gelabert; groc, dedicat a la mar patrimonial que reflecteix la relació amb l'illa; i vermell, pensant en la crisi humanitària.

La secció musical dels Premis Ciutat de Palma ha tingut com a guanyadors, anteriorment: Cap de Turc (2017), un projecte dels membres de Jansky i Oliva Trencada, Joana Gomila (2018), Da Souza (2019) i el 2021, de nou Joana Gomila, aquesta vegada amb Laia Vallès.