Estrenem el vídeo d'«Illes dins un riu» que Cabot va interpretar en directe amb Tomeu Penya al Teatre Principal de Palma

Un riu d'illes, cabots i penyes

L’any va començar ben amunt per Cabot. La banda de Marratxí va estrenar-se al teatre Principal de Palma amb un espectacle que repassava la seva trajectòria i avançava algunes de les peces del nou àlbum, 'Ofici' (Blau, 2022). Un dels moments més estel·lars del directe, però, va ser quan va aparèixer Tomeu Penya per cantar al costat del quintet “Illes dins un riu”
Text: Èlia Gea. Fotos: Joan Arbós.


“Amb en Tomeu ja mos coneixíem d’altres vegades, i la veritat és que tenim molt bona relació. Hi vàrem contactar perquè cantés al concert i mos va dir que sí”, recorda el cantant del grup, Josep Cabot. “No sabíem quina cançó tocar. En Toni Pastor n’havia proposat algunes, però al final qui mana és en Tomeu i ell volia fer ‘Illes dins un riu’, i així ho vàrem fer.”
 
Illes dins un riu” és una cançó que Penya va publicar el 1994 en l’àlbum Una aclucada d’ull (Blau) i que s’inspirava en “Islands in the Stream” (1983), un tema que Bee Gees va compondre per a Dolly Parton i Kenny Rogers. La versió que en va fer Cabot al Principal, però, tenia un tarannà més rocker. “Ho vàrem fer un poquet més Cabot, no com ho fa ell amb Geminis, i amb uns cors diferents. La veritat és que en Tomeu va quedar content, li va agradar. Ells és un crack i tots els respectam. Va ser un moment molt guapo i especial”, explica Cabot, que se sent afortunat d’haver pogut cantar “una cançó que he cantat des de petit i que és un himne pràcticament, i d'haver-la pogut fer al Principal, en un concert nostro, amb ell”.Aquest és el primer tall que el grup descobreix d’aquell directe especial, que van gravar íntegrament. “Volíem començar amb aquest, perquè trobam que és un tema molt especial i s’ho mereix -argumenta Josep Cabot- i, a poc a poc, anirem penjant la resta de cançons i vídeos d’aquell dia”. Per a l'enginyeria de so i la mescla han comptat amb Mateu Picornell, l'enregistrament del vídeo el van fer l'equip del fotògraf Tuco Martín i el teatre Principal de Palma, i posteriorment l'ha editat Bernat Company.