Estrenem en primícia el nou tema de la cantant felanitxera Maria Hein

Maria Hein es reencarna en «La dama de Mallorca»

Maria Hein ha estat una de les sensacions de la música balear en els darrers dos anys. El seu sorprenent debut amb el disc Continent i contingut (Hidden Track Records, 2021) li ha valgut fins a tres Premis Enderrock de la Música Balear i un Premi Enderrock a millor artista revelació segons la crítica. Ara, la cantant ja treballa en noves cançons i avui n'estrenem en exclusiva una d'elles: la reinterpretació de la tonada popular "La dama de Mallorca".
Text: Sergi Núñez. Fotos: Joan Mateu Parra.


A "La dama de Mallorca", Maria Hein reactualitza la melodia popular -també coneguda com a "La dama d'Aragó"- amb nous sons i timbres. L'estil orgànic i acústic de Continent i contingut es dilueix per a deixar pas a un so volgudament electrònic i sintètic que l'aproximen als corrents del folk d'avantguarda. A través de sàmplers de veus envoltants, sintetitzadors i la veu de Hein, que alterna el seu timbre natural amb diferents efectes com l'autotune, la felanitxera es reencarna en la dama de Mallorca cantant "A Mallorca hi ha una dama / que és hermosa com el Sol / té la cabellera rossa / i llarga fins als talons".

Aquesta cançó compta novament amb la producció de Ferran Palau (qui ja va produir Continent i contingut) i incorpora la del duet b1n0, i vol ser una petita pista de la nova direcció que prendran les pròximes cançons de Maria Hein. Per la seva banda, el videoclip ha estat dirigit i produït per Esther Ji, Júlia Aguilar, Andrea Doy i Mar Poblet.