Parlem amb el bateria Miquel Gomis sobre el segon disc de la banda, 'Ja que hi som'

Suc i Sopes: «Volem fer un directe més divertit, per a qui ens escolta i per a nosaltres mateixos»

En plena pandèmia, el septet ciutadellenc Suc i Sopes va néixer i va anar coent a foc lent les cançons del seu primer treball 'Mai me pens' (autoeditat, 2022)
Text: Sergi Núñez. Fotos: Arxiu.
Després de diversos canvis en la formació, com el comiat de les dues vocalistes anteriors, la incorporació de la nova cantant Carol Díaz i el nou rol d'Iker Riudavets -que ha deixat el baix pel micròfon-, la banda ha engegat una nova etapa amb un segon treball: Ja que hi som (autoeditat, 2023). Parlem del disc amb el bateria Miquel Gomis.Un any després de 'Mai me pens', heu publicat aquest nou 'Ja que hi som'. Què ha canviat respecte al primer disc?
Han canviat moltes coses. Primer de tot, ha canviat la manera de fer feina. Aquesta vegada hem comptat amb la producció de l'Aitor Hertz, i això ens ha ajudat molt a millorar el so. En segon lloc, hem canviat components al grup i hem passat de tenir dues veus femenines a mesclar veu masculina i femenina. I per últim, ha estat un disc pensat per al directe, en voler fer festa i crear un xou atractiu als concerts. 

Creieu que les lletres també s'han tornat més alegres i 'bonrotlleres'? 
Les lletres no han perdut el caire romàntic que tenien quasi totes les del primer disc. No obstant això, sí que hem buscat una manera més festiva i alegre d'expressar-ho. Hem intentat fer lletres que la gent pugui fer-se més seves en el seu dia a dia. El primer disc el vau fer en pandèmia, en canvi, aquest no. És un dels motius pels quals té aquest esperit més festiu?
Segurament la pandèmia hi té molt a veure. Sempre diem que si no fos per la pandèmia no sabem si hauríem tret el primer disc. Però ara això ja és passat, ens hem focalitzat en fer cançons de festa perquè volem fer un directe molt més divertit, tant per qui ens escolta i com per nosaltres mateixos. 

D'on ve el nom de 'Ja que hi som'?
El primer disc va ser Mai me pens, una frase feta de Menorca que expressava la sorpresa d'haver aconseguit acabar un disc. Pel segon, volíem seguir amb alguna frase que aquí es repeteixi molt i que representi d'on som. Mai pensàvem fer un primer disc, però ara, ja que hem aconseguit treure'n un (Ja que hi som) per què no fer el segon? D'aquí va sortir el nom. Què suposa autoeditar-se un disc i, a més, fer-ho en un lloc insular com Menorca?
Són moltes hores, i molta feina totalment desinteressada, però també et permet fer-ho totalment al teu ritme i al teu gust. A l'hora de fer feina hi hem posat més hores que al primer disc, tot i que l'experiència d'haver-ne fet ja un ens ha permès millorar molt la producció, el so i tot el plantejament que suposa llençar un disc. L'ajuda del productor i tècnic de so Aitor Hertz, ens ha fet fer un salt de qualitat. Estar Menorca ho complica tot una mica més, sobretot perquè alguns membres encara estudien o viuen a Barcelona. Poder gravar-ho tot ens ha suposat molts viatges i, per tant, un cost econòmic de més. 

Quins concerts teniu per aquest estiu?
Aquest estiu tenim programats dos concerts ja anunciats: sonarem a Sant Lluís el pròxim 26 de juliol i a Alaior (Menorca) el pròxim 7 d'agost, tot i que més endavant s'anunciaran altres dates sorpresa. La nostra il·lusió és poder viatjar a Mallorca i Barcelona per poder presentar el disc.