Parlem amb el duet vallenc, guanyador del 22è Sona9

Figa Flawas: «Volem fusionar un gènere musical que mai s'ha cantat en català»

La gran final de la 22a edició del concurs de bandes emergents Sona9, celebrada ahir a la sala Salamandra, va coronar a Figa Flawas com el gran guanyador d'enguany 
Text: Sergi Núñez. Fotos: Carles Rodríguez.
El seu pop urbà, de múltiples influències i fusions, va captivar al públic i al jurat del concurs en una posada en escena festiva i ballable. D'aquesta manera, el duet vallenc es va imposar que va imposar al cantautor barceloní Eloi Sayrach, que va rebre el Premi Joventut, i a la rapera de Polinyà de Xúquer Aina Koda, guardonada amb el Premi Cases de la Música.

El Premi Sona9 permetrà al duet vallenc enregistrar un EP i un videoclip, signar un contracte discogràfic i girar en diferents festivals musicals de Catalunya -que segons el duet és la part del Premi que més il·lusió els fa-, a més de protagonitzar la portada del número d'agost de 2023 d'Enderrock, entre altres premis. En parlem amb ells.

Com vau viscut aquesta final del Sona9?
Pep Velasco (veu): Hem pogut mantenir els nervis sota control, tot i que han anat creixent.
Xavier Cartanyà (DJ i productor): Hem tingut els nervis habituals del directe, però al final, els 20 minutets d'actuació ens han passat volant. 

Què creieu que ha fet que el jurat es descantés per vosaltres?
P.V: Els tres grups érem molt diferents i això crec que ha condicionat molt, perquè és més difícil comparar i decidir. De les tres propostes, crec que nosaltres som els que fem una música més pròxima als corrents actuals i això pot ser que hagi cridat l'atenció del jurat.

 

Com a part del premi, gravareu un EP als estudis MusicLan, on ja vau gravar una versió i una musicació durant la darrera fase del concurs. Com afronteu l’oportunitat?
P.V: Ens van tractar molt bé durant les gravacions del Sona9, però, tot i això, gravar a MusicLan també té alguns inconvenients per a nosaltres: està molt lluny de casa nostra i, en realitat, tampoc ens cal tot l'equip que tenen, perquè no portem una banda de músics amb instruments acústics.
X.C: Tot i així, és genial poder gravar 4 o 5 cançons. La veritat, però, és que no teníem pensat fer un EP: pensàvem treure els senzills separadament. 



Teniu ja al cap com voleu que sigui el vostre nou material?
X.C:
 Sí, ja tenim les maquetes fetes dels propers senzills i tenim una idea bastant clara de com volem que sonin. 
P.V: Volem fusionar un gènere musical que no s'ha cantat en català. En menys d'un mes, sortirà un tema nou en aquesta direcció i que creiem que sorprendrà.
 
Quins objectius teniu a curt i mitjà termini?
P.V:
Sobretot, seguir treballant.
X.C: En un any, ens agradaria fer 30 concerts a l'estiu i duplicar oients a Spotify!