La data de presentació del disc és el 20 de febrer a La Mutant de València

La pau d'Andreu Valor cantada a duet amb Samantha Gilabert

Andreu Valor declara la pau en el primer avançament del disc 'Insurrecte'. El vuitè llarga durada que signa l'autor de Cocentaina veurà la llum a finals de febrer, i l'enregistrament ha estat possible gràcies a les aportacions dels 280 mecenes que han participat en la campanya Verkami, impulsada pel músic el passat gener.
Text: Anna Tisora. Fotos: Rafa Cortés
El resultat promet plasmar l'evolució artística del projecte que el cantautor ja ha presentat en gairebé mil concerts al llarg de la seva trajectòria, amb tret de sortida l'any 2007 i que va consolidar amb el debut d'estudi En les nostres mans (Mésdemil, 2010). En aquesta ocasió, i aprofitant l'aniversari mil·lenari d'actuacions, el músic afronta un directe exigent, que implicarà canvis en l'escenografia, en el so i en el concepte. 

"Aquest disc serà el millor que hem fet fins ara, ja que el temps i el treball han consolidat una exigència en la manera de crear i oferir una proposta", assegura Valor en la descripció de l'àlbum. Aquestes 13 cançons pretenen mantenir l'ànima rebel que planta cara a les injustícies i canta a la pau, que fermen l'artista valencià. Escoltem la primera de les entregues d'Insurrecte, el senzill "Et declare la pau", que compta amb la col·laboració de la cantant Samantha Gilabert i que es va gravar abans que aquesta entrés a l'Acadèmica d'Operación Triunfo.
"Et declare la pau" és una oda a la llibertat, als somnis i a la sort, i ho fa en forma de balada. És un tema que, un cop més, posa de manifest l'estima cap a una altra persona traçant la fórmula musical. La veu de Samantha s'alia a la d'Andreu Valor en un resultat enèrgic alhora que ple de sensibilitat.