Parlem amb el duet valencià sobre l'àlbum debut 'Mare Natura'

Laura Esparza i Carlos Esteban: «El disc és com una catarsi emocional»

Laura Esparza i Carlos Esteban, el duet valencià nascut el 2019, acaba de publicar el primer disc, 'Mare Natura' (La Fera CC, 2020), onze temes que ja acumulen milers de reproduccions al seu canal de 'Youtube'. Parlem amb els artistes sobre el seu treball debut on, com afirmen ells mateixos, "hem tret tot allò que dúiem dins per plasmar-ho en aquest disc, per això és un treball molt personal". 
Text: Ainhoa Sansó. Fotos: Jorge Esparza.


Mare Natura és un disc molt personal, gairebé com una compilació d'emocions. A cada tema s'hi troben sentiments diversos que s'endevinen a partir de la lletra. "En un principi, no hi havia una idea prèvia de fer un disc, sinó solament l’impuls de plasmar moltes coses que dúiem dins. Ens agrada definir-ho com una catarsi emocional transformada en música", expliquen Laura Esparza i Carlos Esteban. Així, el concepte que uneix cada peça és que són una mena de retracte emocional dels dos artistes en un moment determinat. "Com el tema "Ulls que miren", on la lletra parla del rebuig a certes emocions que considerem negatives", comenten els músics. 

El tema "Corazón", amb Vera Carrión (Mafalda), té un to crític de caire feminista amagat en uns versos poètics. Tant Esparza com Carrión, com a dones, són molt conscients de les cadenes i barreres que pateixen degut al seu gènere. "Podem dir que "Corazón" és una oda al cant com a ferramenta sanadora i de lluita. Tant de bo aquesta cançó pugui arribar al cor d’alguna dona que empatitzi amb la lletra", esmenta Laura Esparza.En la recerca de noves sonoritats que poguessin adaptar la cançó d'arrel als estils musicals més actuals va sorgir el so característic del duet valencià, que combina sons acústics i electrònics. Com ells mateixos comenten, "tot ha passat d'una manera prou natural. Els referents, gustos i experiències prèvies de cadascú ens han influït molt i ens hem trobat en aquest punt en comú". La parella de músics afirma que escolta música molt diversa i ha creat una llista a Spotify amb el nom Indie Mediterráneo, on podem trobar alguns dels referents musiscals que els han marcat, que inclouen artistes com Chavela Vargas o Maria Arnal i Marcel Bagés, entre d'altres.