EDR Valencià : L'exbaixista d'Orxata, Obrint Pas i Zoo s'aventura en el món del jazz

Jaume Guerra prepara un nou EP en solitari sota l'alter ego de Jim War Brou

L'exbaixista d'Orxata, Obrint Pas i Zoo s'aventura en el món del jazz

Jim War Brou és el projecte personal de Jaume Guerra, membre fundador i baixista d'Orxata, que també ha passat per formacions referencials de l'escena combativa valenciana com ara Obrint Pas i Zoo. Una nova proposta amb una nova sonoritat.
Text: Jordi Gómez. Fotos: Samantha Shefield.
En el nou camí en solitari, Jaume Guerra baixa les revolucions i combina la improvisació jazzística amb arranjaments originals, i introdueix ritmes i textures molt diverses que van des del hip-hop fins als ritmes llatins. Ha presentat el seu nou tema, "Cançó de bres per a una princesa negra", que inclou la col·laboració especial de la baixista i corista d'Els Catarres, Roser Cruells.La cançó formarà part del primer treball discogràfic de Jim War Brou, un EP que sortirà el mes de setembre, batejat com a Sessions feréstegues (autoeditat, 2018). Tot i això, el músic valencià ja ha presentat alguns dels temes que contindrà aquest debut: "Homenatge a Teresa" d'Ovidi Montllor i "You Don't Know What Love Is" de Chet Baker.

"Cançó de bres per a una princesa negra" és una peça composta per Antoni Rodríguez Sabanés i forma part d'un conte de Gabriel Janer Manila, titulat "El palau de vidre", on una de les protagonistes del conte canta aquest tema a la seva filla.

Jaume Guerra explica que "és una cançó d’amor incondicional dins una historieta que fa pal·lesa la sensibilitat de l’autor en contra de les discriminacions racials". Apunta que "l’estil tranquil i melòdic, així com el compàs ternari, és típic de les cançons de bressol, i a més a més li hem fet un embolcall jazzístic", motiu pel qual ha pogut donar un gir a una cançó d'infantesa donant-li un toc de jazz. El músic afegeix: "Vull que el tema t'acompanyi a les matinades quan tornes d'estar de festa, de fer una cervesa amb els amics o en el moment en què vas a dormir".