El cantautor alacantí celebra el miler de concerts en directe amb una nova gira, sota el nom 'Mil'

Els primers 1.000 d'Andreu Valor

El cantautor valencià ha assolit la xifra de mil concerts de trajectòria en directe. Per celebrar aquesta fita, Andreu Valor inicia una nova gira que porta per nom Mil, en la qual portarà les cançons del seu darrer disc 'Insurrecte' (Metrònom Bureo i La Fera CC, 2020) a conèixer ciutats com Castelló, València, Orpesa o Gandia, les mateixes que, en efecte, han fet possible el camí del músic fins al miler d'actuacions en directe. En aquest context, l'artista acaba de presentar també una nova cançó amb la col·laboració de Laura Rambla, sota el títol "Fugir de mi"
Text: Enderrock. Foto: Rafa Cortés.


El duet enfila aquesta nova melodia amb lenitat i potència. A dues veus, enceten una conversa sobre les pròpies distàncies, sobre el fet de ser i les coses que no exploten. La cançó, produïda per Blai Antoni i Hector Tirado, apareix 13 anys, 8 discs i prop de 1.000 concerts després que Andreu Valor engegués el seu camí musical. 

Mil
El concert número 1.000 es va celebrar aquest passat dissabte 5 de desembre al poble natal de l'autor, Cocentaina. L'actuació va encetar la gira, que el durà a Orpesa (26/12), Gandia (23/01) i Barcelona (30/01), entre altres. "Arribar a aquesta fita contagia vertigen perquè quan mires enrere eres capaç de veure tot el camí recorregut, tota la dedicació invertida, la passió i el treball, la creativitat i les absències i tot plegat, fan un equilibri vital interessant, ja que he estat vivint únicament del que m'estime i ningú ens ha regalat res", valora l'artista. Però això tan sols són xifres simbòliques segons l'autor, que també assegura que "al cap i a la fi soc un obrer de la cançó, un autònom que no pot perdre jornada, que tracta de dignificar la professió i que s'esforça per evolucionar. I tant de bo perdure perquè és cert que sense la il·lusió en què cada dia m'aixeque a treballar, no vull viure".

No obstant això, la data arriba en un moment convuls i complicat, especialment pel sector cultural: "M'afecta perquè tant en la fase d'alarma, com en el confinament, postconfinament i totes les etapes viscudes darrerament, la cultura ha estat present, activa, solidària, sensible, compromesa, propera, altruista i, a més de ser una alternativa emocional -que en una situació així és fonamental-, ha demostrat la capacitat de readaptar-se", explica Valor. "Llavors, si la cultura serveix com aliment per a l'ànima, si la societat a casa, als teatres o als concerts, es nodreix de la cultura per emocionar-se, desconnectar, reflexionar o simplement distraure's..., com segueix sent tan maltractada pel sistema i certa col·lectivitat? Sols com a membre d'un sector laboral que impacta més del que diuen en l'economia i aporta milers de treballadores i treballadors al darrere, em sembla una falta greu de respecte que em fa malpensar".