El darrer disc va ser 'Coratge', publicat el 2011 per Propaganda pel Fet!

10 anys sense cançons noves d’Obrint Pas

'Coratge' (Propaganda pel Fet!, 2011) va ser el darrer disc d’Obrint Pas. Un treball presentat en format de llibre-disc on, a banda de les cançons, hi havia textos d’autors significats amb els quals el grup configura un imaginari: Eduardo Galeano, Isabel-Clara Simó, David Fernàndez, Vicent Partal, Laia Altarriba, Pau AlabajosCesk FreixasPau Alabajos, Josep Nadal (La Gossa Sorda)…
Text: Joaquim Vilarnau. Foto: Arxiu Enderrock.


Era el setè disc i arribava després de quatre anys de silenci. Coratge ens presentava quinze cançons que bevien de les mateixes fonts que els seus predecessors, i que seguien el rastre de Benvinguts al Paradís (Propaganda pel Fet!, 2007) pel que fa a l’aposta per la música d’arrel tradicional.

Coratge és un disc d’actitud, de consciència, d’introspecció, de comiat i, sobretot, d’esperança. Amb una col·lecció de cançons que segueixen funcionant tot i el pas del temps ("La vida sense tu", "Seguirem", "Jota valenciana"…) i que conté un dels himnes eterns de la formació: “Al país de l’Olivera”.Després d'aquest, Obrint Pas ja no va fer cap més disc. Es va acomiadar amb concerts monumentals a Barcelona, Palma i València; l’últim dels quals va ser el 24 de maig de 2014 al teatre Principal de València. Malgrat que aquell concert es va enregistrar en bona qualitat, mai no ha estat editat i sembla que tampoc no el veurem, com a mínim ni a curt ni a mitjà termini. Això sí, ens en queden les cançons.