Estrenem el videoclip de la cançó "Tremolaran els arbres"

Destí i immensitat al nou videoclip d'Andreu Valor

La pau serà impossible sense diàleg, i per al diàleg és necessària l'evolució del llenguatge. Per al cantautor de Cocentaina aquestes dues màximes vitals poden aconseguir-se a través de la poesia. Amb la retirada de la calor, Andreu Valor ha notat el vent de tardor i ha decidit transformar en videoclip la cançó "Tremolaran els arbres", poema de la poetessa Alba Álvarez que va musicar al seu darrer disc, 'Poemitza't' (Bureo Músiques, 2018).  
Text: Helena Martín. Fotos: Ray Martínez, Hector Vanyó i Dani Serrano.
El músic ha seleccionat aquesta peça perquè, segons afirma, volia mostrar com "totes les persones compartim el conflicte personal davant la vida i les eleccions que aquesta ens obliga a prendre". El clip vol endinsar-se en la "dualitat dubtosa" que ens envaeix quan hem de decidir emprendre un camí o un altre. Per a aquest objectiu, el cantautor ha volgut posar el mar com a paisatge principal, ja que, com explica, "és sinònim de destí, d'immensitat i de companyia".

Aquest audiovisual es va enregistrar entre Moraira i València amb l'ajuda de Juan Padilla, productor del vídeo i amb qui el músic ha estat treballant en el programa GR7 d'À Punt, un nou espai televisiu conduït per ell mateix i que està dedicat al senderisme. Valor confessa que durant la gravació de l'audiovisual va descobrir "sensacions intenses flotant enmig del mar" i que va ser una molt bona experiència perquè estava envoltat de gent a qui estima i que formen part de la seva música.

 
El procés de musicació d'aquest poema va ser "una responsabilitat curiosa" perquè la poetessa Alba Álvarez va permetre que formés part dels seus versos, de manera que van acabar fent un poema conjunt. De fet, aquesta peça poètica és l'únic poema propi –la resta són d'autors reconeguts com Ovidi Montllor, Maria Mercè Marçal o Simona Gay– de l'àlbum Poemitza't.

De gira
Pel que fa als concerts de presentació d'aquest darrer treball discogràfic, encara estan madurant el projecte i les sonoritats en directe, al mateix temps que segueixen intentant arriscar-se a fer coses diferents. La proposta, que seguirà voltant pels Països Catalans durant els propers dos anys, també inclourà temes dels seus anteriors àlbums, com el recent CD i DVD d'aniversari: Un concert de 10 anys (Bureo Músiques, 2018). Aquest setembre les cançons del músic passejaran per Callosa d'en Sarrià i Xàtiva i per diversos indrets de les Balears.