Parlem amb la polifacètica artista de Castelló del tercer treball discogràfic, 'III'

L’hora de La Pepa

L’actriu, ballarina, monologuista, presentadora de televisió i cantant Pepa Cases, coneguda al món de la música com La Pepa, acaba de presentar el seu tercer disc: 'III' (Bureo Musiques). Conté deu cançons, totes en valencià, tret d’una. El treball, produït per Héctor Tirado, compta amb la col·laboració de Pep Gimeno ‘Botifarra’Mireia VivesTesaAndreu Valor i Biano (Orxata)
Joaquim Vilarnau


Aquest és el tercer disc, i el primer amb una presència àmpliament majoritària del valencià.
El primer disc es va gravar a Argentina. Va ser un disc de casualitat, perquè em van animar. La música tenia rumba popera i mostrava les arrels andaluses. El segon disc el vaig compondre encara a Argentina, però el vaig gravar a Castelló, ja amb Héctor Tirado. Era un disc una mica més professional i més evolucionat cap al pop. I en este he pogut compondre en la meua llengua. Diuen que compondre en castellà obri portes; jo crec que no té res a veure. El que obri portes és posar el cor en allò que fas. En este cas era important fer-lo en la meua llengua i fer-lo amb Héctor Tirado. Crec que hem agafat la línia correcta, tant de lletra com de música.

A 'III' tens cinc col·laboracions de luxe.
Quan les coses les demanes amb carinyet i veuen que la proposta és sincera, la gent respon. Per mi ha estat un luxe poder comptar amb BianoAndreu ValorPep Gimeno ‘Botifarra’Mireia Vives i Tesa; ha estat un regal. Tots cinc els coneixia d’abans. El disc brilla també perquè hi són ells.Ets molt polifacètica. Amb quin vessant o amb quina paraula et defineixes millor?
Jo utilitzo la paraula artista i aquí hi encaixa tot. Fa vint anys que faig aquestes feines i va per temporades. Hi ha vegades que faig més televisió, altres que balle més, altres que em dedique més a la música… Però sí que és de veres que la primera és la dansa, perquè amb quatre anyets jo ja ballava. De fet, la primera cançó del disc està dedicada a la dansa.

El fet que facis tantes feines t’obre portes o crea prejudicis?
No ho sé. Espere que la gent valore el treball. La televisió dona molta visibilitat i gràcies a ella molta gent ha descobert altres facetes meues, però també és perillosa. M’han arribat a dir que m’atrevia a fer de tot perquè eixia a la tele. Però si miren el meu currículum veuran que sempre he fet de tot.