La fira de la música valenciana mantindrà la seva edició d'enguany tot i el futur govern valencià del PP i Vox

Armand Llàcer: «Puc assegurar que la Fira Trovam tindrà una onzena edició»

"Puc assegurar que la Fira Trovam tindrà una onzena edició". Així ho afirma el seu director Armand Llàcer, davant del temor que el futur govern de coalició entre PP i Vox a la Generalitat Valenciana fes perillar-ne la celebració.
Text: Sergi Núñez. Fotos: Rodrigo Márquez.
Segons ha argumentat Llàcer, el conveni de col·laboració que la fira té amb la Generalitat Valenciana ja ha estat signat i pressupostat pel govern sortint -format en coalició entre el PSPV, Compromís i Podem-, garantint d'aquesta manera la celebració de l'onzena Fira Valenciana de la Música Trovam del 9 a l'11 de novembre a Castelló.

Sobre el futur de la fira més enllà de l'edició d'enguany, el director manifesta que la intranquil·litat que tenen des de l'organització va lligada al grau d'incerteses i possibles problemes pels canvis de govern. "La nostra lluita està centrada a donar continuïtat als projectes culturals vigents i no crec la Trovam puga perillar en el futur", confia Llàcer, mentre recorda que la Fira Valenciana de la Música ja va començar a caminar el 2013 durant l'administració del PP presidida per Alberto Fabra.

La programació d'enguany, de la qual ja s'han anunciat els primers catorze noms, comptarà tant amb artistes valencians com amb artistes d'altres indrets de l'Estat Espanyol, i propostes en valencià i en castellà, així com en altres idiomes de la Península com l'asturià o el basc. Els artistes valencians anunciats que canten en català són la banda de l'Alcoià El Diluvi, el cantador de Xàtiva Pep Gimeno 'Botifarra', la cantautora vinarossenca Esther, el trio de Benimaclet Maluks, la cantant d'Oliva La Maria i la cantadora godellenca Noelia Llorens 'Titana'. A més, la llista d'artistes del País Valencià la completen propostes en castellà com Jimena AmarilloMargarita QuebradaCarameloHolistiks i Ana Zomeño.

Més enllà del barceloní Pol Batlle, també actuaran músics d'altres punts de l'estat com els andalusos La Plazuela, l’asturià Rodrigo Cuevas, la navarresa Olaia Inziarte i els murcians Awakate. A més, i com en les anteriors edicions, Llàcer també ha avançat que hi haurà un important conjunt d'activitats professionals, que esperen poder anunciar ben aviat.