Els Jóvens, Gener, Pau Alabajos, Pep Gimeno 'Botifarra' i Ahmed Touzani i Auxili, escollits entre els millors treballs del 2018

Els 50 millors discos de l'any segons la crítica dels Premis Enderrock

El 2018 hem tingut una molt bona collita. L'escena viu una plena renovació, amb presència cada cop més notable de les dones. Tres exemples clau: el millor disc de l'any el signa Clara Peya, l'explosió de Rosalía la fa mereixedora del Premi Enderrock de la crítica al millor disc en altres llengües, i el debut de Suu la converteix en l'autora del millor disc d'artista revelació.
Text: Redacció / Enderrock. Fotos: Arxiu, María López, Marta Mas i Michal Novak
A més, també hi ha connexió intergeneracional, entre Els Pets (millor disc de pop-rock) i El Petit de Cal Eril (millor disc de cançó), tots dos reconeguts pels periodistes musicals de l'escena catalana. Per als primers ha estat clau compartir visions i experiència amb el productor del millor disc de cançó, que a més lidera l'escena del pop metafísic.

Joan Dausà, per part seva, s'erigeix com el millor artista del 2018: i no només per la publicació d'Ara som gegants (PromoArts, 2018), sinó per una gira de concerts emotiva i intensa, que l'ha portat a recòrrer paratges únics d'arreu del país.

Els Jóvens, amb el seu disc homònim, s'emporten el premi al millor disc de folk, i pel que fa a les categories de clàssica i jazz, la crítica ha reconegut el disc Arrels (Ficta Edicions) de Trio Pedrell i Sketches Overseas (Outside Inmusic) de Lluc Casares.

Entre els 50 discos escollits, la representació valenciana hi és present no només amb Els Jóvens, també amb les darreres referències discogràfiques de Gener, Pau AlabajosPep Gimeno 'Botifarra' i Ahmed Touzani i Auxili. Voleu descobrir quins són els 50 millors discos del 2018 segons la crítica?