videoclips

Cesk Freixas reinterpreta «La petita rambla del Poble Sec» amb Alguer Miquel

El penedesenc publica un EP que compta amb la col·laboració de Suu i Laia Llach

Aquesta sortida encetarà la gira 'XL' pel territori català

| 24/01/2020 a les 12:00h

Cesk Freixas
Cesk Freixas | Xavier Mercadé
El penedesenc Cesk Freixas presenta un EP digital amb tres cançons ja conegudes del seu repertori. Es diu XL (U98, 2020) i us presentem en primícia el videoclip de “La petita rambla del Poble Sec”, que canta amb Alguer Miquel de Txarango. Parlem amb el músic sobre la sortida del treball i la gira XL que enceta. 


Com és XL?
És un disc amb tres cançons. La idea és vestir algunes peces del meu repertori d’una manera més grandiloqüent, més enllà de la banda habitual. Per això és diu XL. La diferència amb les cançons originals és que hi hem afegit una secció de vent i hem modificat els arranjaments per donar-los aquesta nova dimensió. Les toquem amb la banda i hi hem afegit trompeta, saxo i trombó.

Per què, ara?
Tot això és perquè en el disc de l’any que ve vull fer un replantejament sonor i no treballaré amb banda. Tinc ganes d’acostar-me als sons de la cançó d’autor i de la música tradicional i deixar de banda el pop i el rock. Aquesta última gira, que també es dirà XL, em serveix per acomiadar-me de la banda.

Acomiadar-te’n per sempre? Descartes tornar-hi més endavant?
No m’apassiona excessivament pensar en formats que necessitin formacions tan habituals com la que porto ara. Vull aprofundir en sons més mediterranis, més acústics. Segurament treballarem amb el format de duet amb el Víctor Nin: guitarres i veu.

Parlem de les tres cançons. Avui estrenem “La petita rambla del Poble Sec”, segurament la teva cançó més exitosa.
Em venia molt de gust cantar-la amb l’Alguer Miquel. Ens uneix una molt bona amistat i feia molt de temps que dèiem de fer alguna cosa junts. Coincideix que enguany, “La petita rambla” fa deu anys que es va publicar per primer cop al disc La mà dels qui t’esperen (Temps Record, 2010) i ens serveix d’excusa d’aniversari.

Després hi ha “Vull sentir la vida”, amb la Suu.
Sí. En el seu moment havíem volgut donar un impuls a aquesta cançó però no vam acabar de trobar-hi el punt. Anava en un disc, Protesta (Temps Record, 2014) on hi havia “L’arbre del demà”, que ens va funcionar més com a senzill. Però és una cançó que ha anat molt bé i que té un un punt festiu. Volíem que la gent la pogués redescobrir amb aquesta secció de vents. La canto amb la Suu perquè m’agrada molt el que fa i té una veu pròpia molt interessant, i una manera molt seva de fer cançons. Últimament hem coincidit en moltes ocasions. A més, connecta amb una generació diferent de la meva…

La tercera havia de ser una cançó del darrer disc, Festa Major (U98, 2019), és clar.
Sí. I vam triar “Cercavila”. Aquest estiu vaig fer un concurs a través d’Instagram. Demanava a la gent que fes alguna versió de cançons del darrer disc. Va guanyar Laia Llach amb aquesta cançó. El premi era gravar la cançó en un estudi professional i incloure-la en un disc nostre. És el que hem fet. La Laia la va versionar molt intimista, folkie, i l’hem conservada d’aquesta manera. No és XL sinó XS, perquè, en lloc de fer-la creixer, l’hem despullada. Dona un contrapunt interessant. La gent descobrirà Laia Llach, que és una noia que té un talent impressionant. L’hem gravatda XS, però en els concert la farem XL! A més, hem convidat la Laia a alguns concerts per tal que ens faci de telonera. Ens agrada la seva música i volem ajudar-la i animar-la que segueixi creant. Té una veu preciosa i una manera de cantar i d’entendre la música molt interessant.
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Laia Llach, Cesk Freixas, videoclips

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.